Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal aprova la redacció del projecte del nou Centre d’Esports Urbans

 • 

La Fundació Esportiva Municipal ha aprovat la redacció del projecte bàsic i d’execució de les obres de rehabilitació d’una antiga nau industrial, situada al carrer Noguera nº19, per a la seua conversió en el nou Centre d’Esports Urbans de la ciutat de València. Aquesta primera fase de redacció tindrà una inversió d’al voltant de 14.300 euros (més IVA). Una vegada designada la licitació aquesta nova instal·lació comptarà amb un pressupost base d’execució de 431.870,18 € i servirà per a la pràctica de diferents esports urbans com parkour o escalada.

La superfície de la parcel·la on se situarà la instal·lació és de 2.115 m², dels quals 1335 m² seran per a la construcció de la part coberta, mentre que s’habilitaran unes altres 940 m² per a activitats en l’exterior. Per tant, la superfície a construir total serà d’al voltant de 2.275 m².

La pràctica d’aquestes disciplines esportives requereix d’un assessorament tècnic dut a terme per monitors especialitzats. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal han iniciat la posada en marxa d’aquest projecte que servirà tant per a tots aquells ja familiaritzats amb els esports urbans com per a aquells que desitgen iniciar-se.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo ha destacat: “Des de la Fundació Esportiva Municipal continuem amb la creació de nous espais per a la pràctica esportiva. En aquest cas, des de l’Ajuntament de València continuem amb l’aposta de les noves modalitats esportives, com són els esports urbans. La rehabilitació d’aquesta nova nau permetrà als i les joves i amants de l’esport com parkour, escalada o skate, prendre contacte amb aquestes modalitats que comptaran amb més de 2.000 m² dedicats a aquestes pràctiques esportives. Aquest és un dels grans projectes de l’àrea d’esports per a 2023”.

D’aquesta manera, la ciutat de València segueix amb la seua aposta pels esports urbans. Aquest nou Centre d’Esports Urbans se suma a les diferents instal·lacions situades en l’antic llit del Rio Túria com les pistes de Skate Boarding, situades entre en el Tram VI i en el Tram XII i a la pista de patinatge, situada també en el Tram XII.

A més, cal recordar que València ha sigut seu de diferents esdeveniments d’esports urbans, com el Valencian Skate European Open, que aquest any 2022 va celebrar la seua segona edició i en el qual es van desenvolupar diferents competicions nacionals com el Campionat d’Espanya Street Skateboarding 2022 i el València European Skateboarding Open 2022 i també proves internacionals com el Campionat d’Europa 2022 Street o el Campionat d’Europa 2022 Park (de la disciplina roller).