Notes de premsa

La FIFA tria València per a realitzar l’avaluació de la qualitat dels paviments de futbol sala

 • , , ,

  • Durant tres dies els especialistes han estat en els pavellons municipals de Benicalap i Malva-rosa, analitzant tant el paviment sintètic com el de fusta i realitzant comparatives per a la millor avaluació de la qualitat del sòl de les instal·lacions de futbol sala.

Les instal·lacions esportives municipals de València han sigut les escollides per la FIFA, juntament amb l’Institut de Biomecànica de València (IBV), per al desenvolupament d’un nou sistema per a avaluar la qualitat de les superfícies esportives de futbol sala. Els especialistes desplaçats han estat durant tres dies treballant en les dues instal·lacions municipals, primer en el pavelló de Benicalap amb sòl sintètic, i després en el pavelló Malva-rosa on han analitzat el paviment de fusta natural.

Els assajos s’han efectuat per part de tres laboratoris internacionals, -entre els quals es troba el IBV, un de francés i un altre escocés-, que compten amb l’homologació de la FIFA per a dur a terme aquesta tasca.

La FIFA ha sigut l’encarregada d’organitzar aquestes jornades i per a açò ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València, que presideix Maite Girau, Regidora d’Esports, i l’Institut de Biomecànica de València. Els altres dos laboratoris internacionals que participen són Labosport (França) i Sports Labs (Escòcia).

Una nova mostra de la qualitat de les instal·lacions municipals de la nostra ciutat, a l’avantguarda de les últimes novetats esportives, també quant als materials necessaris per a una adequada pràctica de les activitats físiques, com en aquest cas el futbol sala.

Tal com ha destacat el director d’Innovació en Activitat Física i Esport del IBV Enrique Alcántara, “no és casual que s’haja triat com a seu una ciutat espanyola per a dur a terme aquests assajos ja que Espanya és una potència mundial en futbol sala i també un dels països on es duu a terme la I+D més avançada en aquest esport en centres tecnològics com és el cas del IBV, únic laboratori acreditat per FIFA a Espanya”.

Fa dos anys experts de la FIFA ja van visitar  València per a dur a terme tasques per a l’avaluació de superfícies en instal·lacions municipals de la ciutat, en aquest cas sobre aquelles que compten amb gespa artificial.