Notícies

La Festa de la Pilota Valenciana arriba a la Plaça de l’Ajuntament després de la seua declaració com ‘Bé d’Interés Cultural Immaterial’

 • ,

El XXIII Dia de la Pilota Valenciana torna a apoderar-se del cor de la ciutat de València, amb diferents partides i exhibicions en la Plaça de l’Ajuntament este dissabte 6 de setembre amb partides des de 9 hores.

Enguany la celebració serà major perquè el dia 5 de setembre el Consell de la Generalitat Valenciana proclamarà la Pilota valenciana ‘Bé d’Interés Cultural Immaterial‘, sent el primer esport a catalogar-se d’eixa forma, la qual cosa redundarà en la promoció de la Pilota valenciana de forma transversal.

Pilota Valenciana en la Plaza del Ayuntamiento.

Pilota Valenciana en la Plaza del Ayuntamiento.

El Dia de la Pilota és el dia més important del nostre esport, ja que tots els estaments (escoles, clubs, selecció, jugadors, trinqueters, artesans del nostre esport…) disfruten d’una jornada de festa i de reivindicació de la Pilota Valenciana. En els últims anys la gent s’ha bolcat assistint als diferents actes organitzats per la Federació de Pilota. La passada setmana, diversos entrenaments de cara al pròxim Mundial de Pilota ja van portar el món de la pilota a la cèntrica plaça valenciana.

Esta nova cita amb l’esport tradicional valenciana va ser presentada en el Bioparc de València, amb la presència del regidor d’esports de la ciutat de València, Cristóbal Grau, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, el Diputat d’Esports Miguel Bailach i el Director General d’Esports, Mateo Castellá, junt amb els jugadors i jugadores protagonistes de l’esdeveniment d’enguany.

Una tradición valenciana.

Una tradición valenciana.

Per a enguany és disputaran les finals absolutes de ‘llargues’ del VIII Campionat del món de Pilota a Mà. A partir dels 9.30 hores es disputarà la final de consolació. A continuació es procedirà a l’entrega dels premis més importants de l’any a institucions, entitats, clubs i escoles que estan del costat de la Pilota, per a finalitzar amb la final de ‘llargues’ entre les dos seleccions classificades.

Els premis anuals de la Federació de Pilota Valenciana que s’entregaran enguany durant el Dia de la Pilota són:

– Millor jugador de “escala i corda”, Ismael Vidal Soneira “Fageca”.

– Millor jugador de “raspall”, Julio Marrahí Ruano, “Marrahí”.

– Millor jugador jove “escala i corda”, Roberto Monrabal Percha, “Monrabal”.

– Millor jugador jove de “raspall”, Jaume Sanchis Soriano, “Sanchis”

– Clubs de Pilota valenciana més destacats per la seua promoció, CPV Sumacàrcer, CPV Agost

– Premi “Paco Cabanes” a l’escola de Pilota valenciana més destacada: Escola de Pilota de Beniarbeig.

– Premi trajectòria esportiva, José Antonio Martínez Asensi.

– Premi pòstum “tota una vida dedicada a la Pilota” a Marcos Giner Pons”, CPV Marquesat.

Més info en Federació de Pilota Valenciana.