Notes de premsa

La FETRI organitza la I Jornada de Municipalitat i Triatló

 • , ,

El president de la Federació Espanyola de Triatló José Hidalgo va rebre als Alcaldes, Regidors i Directors d’Esports de les seus de les competicions nacionals i internacionals a Espanya, acompanyat de la presidenta de la World Triathlon Marisol Casado i el president del COE Alejandro Blanco.

Des de la Federació Espanyola de Triatló es vol posar en valor la involucració dels ajuntaments en l’organització de seus de les competicions FETRI a Espanya. Per a això s’ha organitzat la Primera Jornada de Municipalitat de Triatló en la seu del Comité Olímpic Espanyol a Madrid presidida per José Hidalgo, on es va convocar als Alcaldes, Directors i Regidors d’Esports i a les institucions governamentals dels municipis vinculats a les proves del calendari nacional i internacional que es desenvolupen al nostre país. I que va comptar a més amb la presència de la presidenta de la World Triathlon Marisol Casado, i el president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco.

José Hidalgo, president de la FETRI, ha rebut a les institucions convidades i ha debatut al costat d’alcaldes, regidors i caps d’esports els temes exposats durant l’acte a més de destacar la importància d’aquesta iniciativa per al futur del triatló. “La FETRI vol continuar avançant en el desenvolupament de l’esport cap a noves metes i noves quotes de rellevància a tots els nivells, i els nostres millors socis són les seus de les nostres competicions. Si volem avançar a fer més gran el triatló és imprescindible comptar amb les ciutats amb les quals desenvoluparem els pròxims projectes de competicions. La FETRI vol avançar d’un gran model esportiu a un espectacle esportiu, i amb un segon objectiu principal que és generar activacions prèvies als campionats a les ciutats vinculades a ells. I tot això no pot ser d’una altra manera que construint un projecte conjunt amb totes les nostres seus i per a això hem organitzat aquestes jornades per a compartir experiències, objectius i debatre sobre això”.

La Jornada va començar amb les paraules del president del COE, Alejandro Blanco, que va agrair l’organització d’aquesta innovadora jornada de treball que conjumina a la FETRI i a les seues seus en les instal·lacions del COE de Madrid. Al costat d’ell, la presidenta de la World Triathlon Marisol Casado també va agrair la involucració de les seus amb el nostre esport i fent especial esment a la ciutat de Pontevedra i la seua recent elecció com a seu organitzadora de la Gran Final de les Sèries Mundials de Triatló en 2023. I destacant l’absència de Madrid que després de 20 anys vinculada a la competició internacional de triatló en els últims anys s’ha anat perdent.

El president de la Federació Espanyola de Triatló José Hidalgo va rebre als Alcaldes, Regidors i Directors d'Esports de les seus de les competicions nacionals i internacionals a Espanya, acompanyat de la presidenta de la World Triathlon Marisol Casado i el president del COE Alejandro Blanco.

El president de la Federació Espanyola de Triatló José Hidalgo va rebre als Alcaldes, Regidors i Directors d’Esports de les seus de les competicions nacionals i internacionals a Espanya, acompanyat de la presidenta de la World Triathlon Marisol Casado i el president del COE Alejandro Blanco.

Alejandro Blanco, va començar l’acte destacant la iniciativa innovadora de la FETRI: “Vull felicitar la FETRI i al seu president José Hidalgo per la seua iniciativa extraordinària en unir a l’esport i als seus ajuntaments, que no oblidem que més del 90% de les instal·lacions esportives depenen dels municipis, em sembla una idea extraordinària i que sens dubte reportarà grans beneficis. A més de ser una idea innovadora per a altres federacions. Al final no hem de pensar només en l’esport d’alta competició, que també, però a la meua particularment m’importa molt l’esport social, el fer l’expansió de l’esport i arribar a tots els estaments de la societat i amb idees com la que ha tingut la FETRI. Idees innovadores, d’investigació i arribant a un consens amb els Ajuntaments de com fer les coses em sembla que és una jornada extraordinària i que tindrà uns grans beneficis”.

A continuació, va prendre la paraula Marisol Casado, presidenta de la World Triathlon, que va destacar que “amb aquestes jornades que han presentat des de la FETRI se segueix el model del COI i les ciutats olímpiques on les ciutats no han de modificar-se sinó que és l’esport el que s’adapta a les seus. Qui millor que ells per a transmetre’ns el que la seua ciutat necessita, demanda o pot oferir per a treballar de manera conjunta i el nostre esport que compta amb la seua ciutat com a estadi puga anar més enllà d’un simple esdeveniment esportiu. Com a madrilenya he de lamentar l’absència de Madrid en aquestes Jornades i que hàgem perdut la prova internacional després de 20 anys ininterromputs. Finalment vull destacar que és un orgull acabar la meua carrera amb l’organització de la prova del més alt nivell que és la Final de les Sèries Mundials a Pontevedra en 2023, que per a mi és com la guinda al pastís”.

La Federació Espanyola de Triatló (FETRI) continua posicionant-se com una de les Federacions Nacionals Olímpiques amb major índex de creixement de l’esport espanyol. La seua bona imatge social, unida al fet que és un esport jove, integrador, innovador, fa que siga tot un encert formar part de la família d’aquest esport.

Des de la FETRI es vol posar en valor la implicació de les institucions locals en l’organització d’esdeveniments a nivell nacional i internacional. El Triatló i totes les seues disciplines, aporta una gran repercussió esportiva, mediàtica, econòmica i social en les seus que l’acullen, i és el millor esport per a mostrar una ciutat, ja que els nostres estadis són els carrers i entorns urbans. #SomosTriatlon.