Notícies

La festa popular de l’esport, la festa de la Marató València

 • ,

La festa de la marató va tornar a una ciutat bolcada amb un esdeveniment que ja vol batre els més grans del panorama internacional.

Les característiques del circuit i la ciutat converteixen la prova de València en la marató més ràpida d’Espanya i en esta edició ha vist batre els seus rècords: els masculins de la 10k, a càrrec del marroquí Jaouad Chemlal, amb 28:43, i el de la marató, per part del kenyà Sammy Kitwara, amb 2:05:15.

Però el verdader cor de la Marató València el conforma la ciutat. És el seu caràcter popular el que el converteix en una gran festa en què han participat més de 24.000 atletes vinguts de totes les parts del món. Més de 7.500 corredors en la 10K i 16.315 valents que van aconseguir ser finishers, creuar la línia de meta sobre la passarel·la en l’aigua de la Ciutat de les Arts i les Ciències, de la Marató València, la qual cosa suposa el rècord d’arribats a meta de la prova. Xifra que es correspon amb l’aportació solidària que la Fundació Trinidad Alfonso farà a l’Associació Alanna.

Més de 210 punts d’animació distribuïts al llarg de tot el circuit, incloent 27 a càrrec de diferents comissions falleres, i milers i milers de veïns, amics i acompanyants, fins a 200.000 persones segons estimacions, que van omplir d’energia els carrers de la ciutat per a impulsar els corredors.

Una festa que només és possible gràcies a centenars de professionals de servicis mèdics, Policia, Protecció Civil, pràctics, professionals de la comunicació, muntadors, staff d’organització i, per descomptat, uns 1.500 voluntaris que permeten que tots disfrutem d’esta festa popular de l’esport, de la festa de la Marató València.