Notes de premsa

L’FDM presenta el programa “Tria eixos cinc” per a previndre comportaments violents en l’esport base

 • , , ,

Esta temporada s’integraran activitats de Joc Net com les formacions o les xarrades als amonestats i es reprendran els tallers enfocats a mares i pares

La Fundació Esportiva Municipal de València, en col·laboració amb l’Associació de Psicologia de l´Esport de la Comunitat Valenciana (APECVA) ha presentat el programa Tria eixos Cinc. Aquesta iniciativa, nascuda en 2017, pretén previndre comportaments violents en l’esport i fomentar l’esport de qualitat entre els més xicotets.

L’acte s’ha celebrat en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina i ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé. També han acudit a la presentació el president de la Federació Espanyola de Psicologia de l’Esport, David Peris; l’expert en psicologia de l’esport, Enrique Cantón i el responsable d’entitats esportives de Caixa Popular, Ricardo Ruíz, els qui han participat en una taula redona moderada per l’entrenadora del Club de Futbol Femení Marítim i pedagoga a la Universitat de València, Sonia Torres, sobre la prevenció de la violència en l’esport base.

Durant la presentació, Pilar Bernabé ha assenyalat, que a través Tria eixos Cinc, “la meta és aconseguir un escenari en el qual l’educació i el respecte siguen part de cadascun dels esportistes per a eliminar les conductes inadequades. Perquè això ajudarà els xiquets i les xiquetes a créixer en tots els àmbits de la vida. És absolutament necessari que els nostres fills i filles cresquen en un entorn de companyonia, esforç, aprenentatge i diversió”.

L'FDM presenta el programa “Tria eixos cinc” per a previndre comportaments violents en l'esport base

L’FDM presenta el programa “Tria eixos cinc” per a previndre comportaments violents en l’esport base

La pròxima temporada Tria eixos Cinc integrarà accions del programa Joc Net, per la qual cosa s’incorporaran xarrades als amonestats i es realitzaran les formacions als responsables de les entitats que participen en els Jocs Esportius de València. A més, es reprendran els tallers enfocats als pares i mares. Totes aquestes accions permetran anticipar possibles conductes antiesportives i corregir aquelles que no són adequades.

Després de la taula redona l’experta en psicologia de l’esport i monitora nacional d’atletisme, Madó González, ha donat una ponència sobre l’entrenament de valors en l’esport. Madó ha destacat que “l’entrenament de valors ha de ser un treball constant a totes les edats i en tots els nivells, tant en l’esport base com en el d’elit. Un entrenador ha de ser un educador”. A més, González també ha afegit que “el programa Tria eixos Cinc no és només un projecte pioner a nivell nacional, sinó que, en relació a la promoció de valors en l’esport, es troba a l’avantguarda europea”.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web Tria eixos Cinc a través del següent enllaç: http://www.eligeesoscinco.com/