Notes de premsa

La FDM presenta el programa de escuelas deportivas a más de 80 ampas y responsables de centros escolares

 • ,

Aquest programa esportiu escolar ofereix 25 activitats que podran sol·licitar-se a partir del pròxim 22 de maig

Este matí s’ha presentat en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina el nou programa d’Escoles Esportives 2023/2024 elaborat per la Fundació Esportiva Municipal. La reunió informativa ha comptat amb més de 80 AMPAs i responsables de centres escolars que han acudit per a conéixer l’oferta esportiva que podran sol·licitar per al següent curs escolar.

La reunió informativa ha estat presidida pel regidor d’Esports, Javier Mateo; la regidora d’Educació, Acció Cultural, Joventut i Cooperació i Migració; Maite Ibañez; i els tècnics de la Fundació Esportiva Municipal, els qui han detallat les 25 activitats esportives que es contemplen en el programa i el termini d’inscripció que s’obrirà el pròxim el 22 de maig i acabarà el 12 de juny.

“Un dels objectius d’aquest programa és incentivar la pràctica de l’esport des d’edats primerenques oferint diferents disciplines esportives i que ajuden els nostres xiquets i xiquetes a desenvolupar-se en els valors de l’esport, a socialitzar i a tindre una millor salut i una millor educació a través del que nosaltres referenciem sempre, l’esport”, ha destacat Javier Mateo.

Molts dels centres educatius que han acudit aquest matí al Complex Esportiu Cultural Petxina no han acollit encara Escoles Esportives en les anteriors edicions, per la qual cosa la reunió incentivarà que se sumen aquesta temporada més centres educatius i se supere la xifra dels 6.000 inscrits que van participar en l’edició de 2022/2023.

Per part seua, Maite Ibáñez, ha assenyalat que “per a nosaltres és molt important l’esport en l’educació perquè proporciona molts beneficis per a la salut i, al mateix temps, és una enorme font de creixement, motivació i desenvolupament personal de les persones joves”. Per això, ha recordat, “estem posant en marxa iniciatives en col·laboració amb la regidoria d’Esports com el projecte pilot d’obertura dels patis dels col·legis municipals en horaris no lectius, per a la realització d’activitats educatives, culturals i esportives”.

L’oferta esportiva abasta tota l’escolarització obligatòria, des dels 4 als 18 anys, corresponent una determinada activitat o Escola Esportiva en funció de l’etapa o cicle educatiu. Així mateix, els centres escolars que sol·liciten la concessió, hauran de cedir les seues instal·lacions en horari extraescolar per a la realització d’aquestes activitats esportives. A través d’aquest programa, la Fundació Esportiva Municipal pretén fomentar l’esport entre els més xicotets i inculcar valors associats a l’esport.