Notes de premsa

La FDM, per mitjà de TELETURF, lidera la creació d’un curs pilot per a formar a gestors esportius en el manteniment de la gespa artificial

 • , , ,

El projecte TELETURF, dirigit i coordinat per la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València (IBV), KIWA ISA Sport, CESPEVAL, Associació de Capitals Europees de l’Esport (ACES), Associació de Gestors Esportius de la Comunitat Valenciana (GEPACV) i l’Ajuntament de Marsella va a posar a la disposició de diferents entitats un curs pilot gratuït per a millorar el manteniment de l’herba artificial de les instal·lacions esportives.

Aquest projecte està emmarcat dins del programa Erasmus + de la Unió Europea per a la formació, educació, la joventut i l’esport. El seu objectiu principal és millorar les condicions de seguretat i qualitat dels camps esportius de gespa artificial, així com allargar la seua vida útil, tot açò a través de la millora del manteniment d’aquestes superfícies.

Les conclusions d’aquest projecte cristal·litzaran en un curs on-line disponible en quatre idiomes (anglès, francès, holandès i castellà), i que posarà els continguts obtinguts a la disposició de tothom en format ‘open source’.

Abans, es testaran els continguts amb un curs pilot al que els interessats o interessades a participar poden accedir de forma totalment gratuïta. Es tracta d’una gran oportunitat per a aprofitar aquesta formació i millorar els seus coneixements i habilitats en aquesta temàtica que, de ben segur, redundarà en beneficis tangibles en la gestió diària en les seues instal·lacions. I és que el curs està dirigit a gestors esportius, tècnics i operaris relacionats amb el manteniment dels camps de gespa artificial.

Aquest curs pilot tindrà una durada de 50 hores lectives, i la plataforma que ho alberga estarà oberta des del 9 de juliol fins al 14 de setembre, per la qual cosa els estudiants disposaran de quasi dos mesos i mig per a dur a terme aquesta formació. En cas d’estar interessat o interessada a participar, es pot realitzar el registre a través del següent enllaç, abans del 2 de juliol:

http://bit.ly/teleturf

El curs té per títol “Gestió del manteniment d’instal·lacions esportives d’herba artificial”, i consta de sis mòduls amb les següents temàtiques:

  • Introducció i components constructius de l’herba artificial.
  • Aspectes biomecánicos de l’herba artificial.
  • Avaluació de la funció tècnica d’un camp d’herba artificial.
  • Avaluació de la funció esportiva d’un camp d’herba artificial.
  • Reglaments.
  • Manteniment dels camps d’herba artificial.

Una vegada completat el curs s’obtindrà un certificat d’aprofitament del mateix, alhora que ens facilitarà valuosa informació de tots aquells elements didàctics susceptibles de millora.

El projecte TELETURF, finançat íntegrament per la Unió Europea i liderat per la FDM, compta també amb els següents socis: Institut de Biomecànica de València i KIWA ISA Sport, com a laboratoris investigadors; CESPEVAL, com a empresa de manteniment de gespa artificial; Ajuntament de Marsella, Associació de Capitals Europees de l’Esport (ACES) i Associació de Gestors Esportius de la Comunitat Valenciana (GEPACV) com a usuaris finals. Tots els participants treballen braç a braç des de fa un any i mig per a concloure amb èxit aquest projecte i presentar, a la fi de 2018 en el Parlament Europeu de Brussel·les, els continguts del curs, els quals estaran disponibles en la plataforma de resultats de la UE.