Notícies

L’espectacular classe Soto 40 disfruta de les aigües de València amb el triomf britànic del ‘Ngoni’

• ,

Vela de màxim nivell en les aigües de València amb el Mundial Soto 40. Després de cinc dies d’intenses regates, l’embarcació britànica “Ngoni” de Tony Buckingham es va coronar campiona de la Classe Internacional Soto 40 2014 després d’obtindre un segon lloc en l’última regata disputada esta vesprada a València. En segon lloc va quedar l’espanyol “Noticia IV – Burriana Nova” de Lis Martin Cabiedes i tercer el portugués “Bigamist” de Pedro Mendonça després d’una intensa setmana de competició nàutica en la Marina Reial Joan Carles I i el seu camp de regates.

Los ganadores.

L’última i decisiva regata va partir a les 13:05 amb vent del 120° d’uns 11 nucs d’intensitat. L’embarcació xilena “Santander” va realitzar una excel·lent eixida i va ser el primer a aconseguir la marca de sobrevent, seguit pel britànic “Ngoni” i l’alemany “Earlybird”. Les posicions es van mantindre fins al final i “Santander” va obtindre així la seua primera victòria en este certamen, coronant una setmana en què la tripulació sud-americana va estar adaptant-se molt bé a les condicions de València. “Ngoni” va arribar segon, mentres que “Earlybird” finalment va ser superat pel francés “Glen Ellen XXII”, qui va creuar la línia en tercera posició, deixant en clar que ací tots els barcos estan realment molt parells.

Ocho embarcaciones.

Amb deu regates, l’embarcació britànica va finalitzar liderant la general amb un total de 27 punts. Set més va sumar l’espanyol “Noticia IV”, únic que tenia possibilitats d’arrabassar-li la corona. El tercer lloc del podi ho va completar el “Bigamist”, que finalment va véncer al “Uon”, l’altra embarcació portuguesa amb qui disputava eixa posició.

El tàctic de l’embarcació guanyadora, John Kostecki, qui ha participat en la Copa Amèrica i en la Volvo Ocean Race, va afirmar: “És bonic guanyar un mundial!. El camp de regates va ser excel·lent. Jo em sent familiaritzat amb ell des de la Copa Amèrica, igual que gran part de la nostra tripulació, així que va ser divertit i també em va agradar estar ací de tornada”.

El Mundial de Soto 40 2014 es va celebrar del 6 al 12 de juliol en la Marina Reial Joan Carles I (València, Espanya), lloc que va ser amfitrió de dos edicions de la Copa Amèrica. Els equips participants van ser “Alegre” (IVB), “Bigamist” (POR), “Earlybird” (GER), “Glen Ellen XXII” (FRA), “Ngoni” (GBR), “Noticia IV” (ESP), Santander (CHI) y “Uon” (POR).