Notes de premsa

L’emoció del futbol base femení torna a la ciutat del Túria amb la IV València Cup Girls

 • , ,

800 jugadores de caràcter internacional visitaran la nostra ciutat i jugaran en cinc camps municipals de València del 28 al 31 de març

Hui s’ha presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament de València la 4a edició de València Cup Girls, un torneig de futbol base femení que se celebrarà entre el pròxim 28 a 31 de març de 2024. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; el subdirector general d’Esport de la GVA, José Miguel Sánchez; la directora del programa ‘JEGT’ de Teika, Cristina Brotons; i el director de la València Cup Girls, Fernando Brotons.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha destacat que, “des de l’Ajuntament de València és un orgull acollir este tipus d’esdeveniments i que cresquen exponencialment. Vull posar èmfasi en una qüestió com és que és la primera vegada que en este ajuntament que la regidora d’Igualtat i d’Esport és la mateixa i són dos àrees que van juntes. Enguany, el 8M va estar dedicat a l’esport femení, a aquelles que lluiten per conciliar, que lluiten per superar-se… Este tipus d’esdeveniments posen de manifest la importància de tot això. Les llicències en futbol femení van pujar l’últim any un 19%. Amb este torneig, que compta amb el suport de l’Ajuntament, les xiquetes viuen una experiència personal i són el futur de l’esport femení, que genera aquesta igualtat d’oportunitats a totes les dones”.

L'emoció del futbol base femení torna a la ciutat del Túria amb la IV València Cup Girls

L’emoció del futbol base femení torna a la ciutat del Túria amb la IV València Cup Girls

Per part seua, el director del torneig, Fernando Brotons, va assegurar que “estem molt satisfets amb el treball previ d’esta edició perquè hem trencat la barrera internacional, amb equips representants de set països, procurant aportar a la regió en clau turística de present i de futur”.

José Miguel Sánchez, subdirector general d’Esport de la GVA, va valorar que es tracta d’“un torneig consolidat, amb un gran nivell. Dona visibilitat a l’esport femení que està en auge. Volem objectivar la participació de les administracions públiques i aquesta de la València Cup Girls és de màxim nivell en la base i la continuarem secundant”.

La cerimònia d’inauguració es durà a terme el 28 de març al Palau Velòdrom Lluís Puig, donant la benvinguda als 40 clubs i equips participants, en l’edició més internacional de les desenvolupades fins a la data. Els Estats Units, el Canadà, Bangladesh, Noruega, Àustria, Itàlia i Espanya estaran representats en este vibrant torneig, que es disputarà amb un total de 93 partits en cinc instal·lacions de la ciutat del Túria en plena Setmana Santa.

800 jugadores de caràcter internacional visitaran la nostra ciutat i jugaran en cinc camps municipals de València del 28 al 31 de març

800 jugadores de caràcter internacional visitaran la nostra ciutat i jugaran en cinc camps municipals de València del 28 al 31 de març

Entre els dies 29 i 31 de març, cinc camps de futbol de la ciutat de la FDMV -Pont de Fusta, Serrans, Pont de l’Exposició (Tram VIII), Doctor Lluch i el camp del Tram II- acolliran a prop de 800 futbolistes procedents de set països de tres continents en dos dies i mig de competició i experiències, entre les sessions de matí i vesprada del divendres 29 i del dissabte 30, i la matinal del diumenge 31 de març amb les finals. En la vesprada del dia 30, a les 19.00 hores, en el camp Dr. Lluch es disputarà el partit de les ‘Referents’, una tradició en este torneig que compta amb el suport de Teika.

Referent a este partit de Referents secundat per Teika, Cristina Brotons va explicar que “Teika porta en marxa des de fa set anys una campanya de suport a l’esport femení. Hem anat més enllà i es fan accions per a donar visibilitat. És un orgull formar part d’este torneig que aporta este granet d’arena a posar el valor l’esforç”.

Els cinc camps de joc per a les diferents categories (sub’12 de F8, i sub’14, sub’16 i sub’19 de F11) formen part de la xarxa d’instal·lacions de la Fundació Esportiva Municipal de València. Els equips competiran en el camp de Pont de Fusta, on estan programats 23 partits; el camp de Serrans, on es desenvoluparan 20 partits; i el camp de Pont de l’Exposició (Tram VIII), on se celebraran 20 dols; i en el cas del Tram II, seran 18 dols. També pertanyent a la Fundació Esportiva Municipal de València forma part del torneig el camp Doctor Lluch, en el qual tindran lloc 18 partits.

València es convertix en epicentre internacional del futbol base femení

València es convertix en epicentre internacional del futbol base femení

Les integrants dels equips i els seus cossos tècnics que s’allotjaran en els cinc hotels de la ciutat i voltants per a participar en el torneig, a més podran menjar en la cafeteria El Trinquet de la Universitat Politècnica de València el divendres 29 i el dissabte 30. En relació a aquesta xifra dels cinc hotels, es generaran més de 4.000 pernoctacions.

Per a aquells que desitgen seguir de prop el desenvolupament del torneig, s’ha desenvolupat una aplicació oficial, disponible a les botigues d’aplicacions sota el nom de Toursport Results App. Esta ferramenta proporcionarà resultats en temps real, informació sobre la ubicació dels camps, programes de cada jornada, resultats i classificacions, així com detalls sobre els clubs participants i la reglamentació del torneig.

La quarta edició de la “València Cup Girl” reunirà en l'antic llit del riu Túria a 800 futbolistes de set països

La quarta edició de la “València Cup Girl” reunirà en l’antic llit del riu Túria a 800 futbolistes de set països

Amb la participació d’equips de renom internacional, com Rush Select Girls (els Estats Units) amb dos conjunts, el Venus FC del Canadà o les asiàtiques de la Bangladesh School Sports Association (Bangladesh), entre altres; i representants de la Comunitat Valenciana, Llevant UD, que defén el títol global del torneig, havent sigut el campió absolut en les tres edicions anteriors, el València CF o el CD Serrans, la IV València Cup Girls promet ser un espectacle esportiu de primer nivell i una oportunitat per a fomentar la igualtat i el respecte en l’àmbit de l’esport.

Organitzada per l’Associació Sportea i amb el suport de l’Ajuntament de València i la seua Fundació Esportiva Municipal, de la Diputació de València a través de les seues àrees d’Esport i de Turisme, i la Comunitat de l’*Esport de la Generalitat Valenciana a través de la seua Vicepresidència Primera i conselleria de Cultura i Esport, la València Cup Girls és un esdeveniment esportiu i social que treballa per la visibilitat de l’esport femení des del marc del futbol, que arreplega valors fonamentals com la companyonia, el joc net, la formació, la sana competitivitat i les experiències personals.