Notícies

La dolça derrota de les ‘redsticks’ davant d’Holanda en Beteró (1-3) en el ‘Torneig Ciutat de València’

• ,

La Selecció Espanyola Absoluta Femenina ha caigut derrotada en el matí de hui enfront d’Holanda (1-3), en la encontre inaugural del ‘Torneig Ciutat de València’. A pesar del que diu el resultat, les sensacions deixades per les jugadores dirigides per Adrian Lock sobre el terreny del Poliesportiu Mare de Déu del Carme – Beteró, han sigut més que positives.

I és que tot el dur treball dels últims anys comença a plasmar-se en el joc de la nostra selecció. Recordem que el rival amb què e han mesurat és l’actual campiona del món, títol obtingut fa a penes uns mesos en L’Haja.

Igual que en l’últim partit de la sèrie davant d’Irlanda, las #RedSticks començaven a pressionar molt dalt en el punt de generació del joc el seu rival. L’eixida de bola holandesa es cortocircuitaba, factor que aprofitava el nostre equip per a robar la bola i internar-se amb perill pel flanc dret de l’atac hispà. La Orange va ser a poc a poc llevant-se el domini de les locals i portant quelcom de perill sobre la porteria espanyola. Així arribaria el seu primer penal córner a favor, que una magnífica María López De Eguilaz allunyava de manera espectacular. Va ser en la següent jugada on una bola morta arribava a Ellen Hoog, que rematava per a fer un gol que trencava les taules en el marcador (0-1, minut 14). Lluny de vindre’s baix, Espanya va continuar buscant el tant que ens donara la igualada. Arribaria el primer penal córner al nostre favor que llançaria Patricia Maraña sense sort. De manera seguida, una altra ocasió des del mateix lloc, que María Tost no encertava a transformar per centímetres. No hi hauria temps para més en este període inicial.

Máximo nivel en Beteró.

En la represa, Holanda va començar a estirar experiència i a controlar el joc. La bola caminava de banda a banda mentres les nostres jugadores corrien i corrien buscant tindre opció de poder robar alguna. El desgast que ens va produir es va veure en l’augment del domini i el perill holandés. Novament arribava una ocasió des del PC, i per enèsima vegada apareixia la parada impossible del porter de la Reial Societat. No obstant això, la defensa aconseguia sostindre les escomeses per a tancar els trenta minuts inicials sense una altra modificació en el marcador.

En el tercer acte, l’actual campiona del món feia gala d’eixe estatus per a buscar ampliar la renda. No tardaria a aconseguir-ho. Després de combinació dins de l’àrea arribaria el segon per a les de Sjoerd Marijne (0-2, minut 35). Però Espanya hui demostrava la seua fortalesa mental, i a pesar de la renda en contra que indicava l’electrònic, es veien capaços d’anar a pel partit. Gigi Oliva i Gloria Comerma prenien la brúixoles del migcamp. Precisament esta segona tindria dos oportunitats des del penal córner. En el seu primer llançament a punt estaria de fer gol. Seria en el seu segon intent, quan després de rebutjar la defensa, Sole Contardi encertava sobre la porteria defesa per Joyce Sombroek (1-2, minut 38). Holanda mataria els últims minuts del tercer acte per a evitar qualsevol esglai en contra.

Partido entre Holanda y España.

Les #RedSticks van arribar amb tota la confiança a l’últim quart del xoc. Es veien prop de poder empatar la contesa. Vam tornar a tindre una molt clara des del penal córner, que a punt estava de convertir Patricia Maraña. No obstant això el rival continuava controlant el joc, i carregant el seu atac pel costat dret. D’ací va sorgir un nou penal córner que anotaria Van Maasakker per a tancar l’encontre definitivament (1-3, minut 57). Per tant, una derrota dolça per a un equip que ha demostrat molt i bo davant d’un rival top, plasmant tot el treball realitzat, i on hem pogut disfrutar d’una àmplia varietat en el llançament des del penal córner.

Este dissabte, a les 11.30 hores, segon assalt.