Notícies

La Copa del Món de Triatló a València conclou amb cinc classificats espanyols entre els deu primers

 • 

La Marina de València va ser testimoni aquest dissabte 5 de setembre de la Copa del Món de Triatló, on la selecció espanyola va tindre una jornada inoblidable amb cinc classificats entre els deu primers i un Mario Mola que va tornar a pujar-se al podi en una prova internacional. 

La carrera masculina posava el fermall d’or a la Copa del Món de Triatló. Amb set espanyols en la línia d’eixida disposats en la Marina de València a lluitar per les medalles contra la resta dels triatletes internacionals que van competir en unes condicions de molta calor i humitat. El segment de natació va deixar un grup de més de 50 triatletes, que van rodar de manera compacta quasi fins a l’inici dels últims cinc quilòmetres de carrera a peu. Només l’escapada del brasiler Manoel Messias i l’austríac Tjebbe Kaindl poc abans d’acabar els 20 quilòmetres de ciclisme van variar el curs del que semblava ser un gran final massiu. De fet el brasiler es va llançar per la victòria, com així va ser ja que cap li va poder caçar per darrere.

La lluita estava per la plata i el bronze, i en finalitzar la primera volta les espases seguien en tot l’alt. Fins que Antonio Serrat, Mario Mola i el nord-americà Matthew McElroy van saltar del grup perseguidor, amb tres aspirants a dues medalles. Tant Antonio com Mario van intentar canviar el ritme i deixar al nord-americà, que va aguantar fins al definitiu atac de Mario Mola que li permetia aconseguir la medalla de plata abrigallat pel públic valencià que va tornar a gaudir d’una carrera internacional. Després d’ell entrava McElroy, amb Antonio Serrat en 4a posició molt prop d’ell. A continuació, David Castro, després del seu títol nacional de la setmana passada a Banyoles en distància olímpica, entrava cinqué, Alberto González sisé, i l’ídol local, Roberto Sánchez, el feia en 9a posició amb cinc espanyols en el TopTen. Per la seua part Igor Bellido, en la seua primera temporada participant en proves internacionals elits, finalitzava 19é i la creu era per al català Genis Grau, que punxava les seues dues rodes en la primera volta de ciclisme deixant-ho fora de combat quasi des de l’inici.

La valenciana Noelia Juan torna al Top ten

La valenciana Noelia Juan va ser profeta en la seua terra, sent la millor de nostra Triarmada femenina i acabant en una més que meritòria huitena posició en una competició amb un alt nivell internacional en la línia d’eixida. La prova femenina va començar amb un segment de natació que situava a Cecilia Santamaría i Marta Pintanel com les millors de les nostres, seguides de prop per Anna Godoy, Cecilia Santamaría, Sara Guerrero, Noelia Juan, Natalia Castro i una mica més retardada María Casals.

El segment ciclista va ser decisori per a la disputa de les medalles, així com la carrera a peu per a dilucidar a la campiona de la competició en valència, amb l’alemanya Lisa Tertsch aconseguint l’or, la mexicana Anahi Álvarez la plata i sent el bronze per a la francesa Leonie Periault.

Quant a les espanyoles, Noelia Juan tornava a fer una gran parcial ciclista i rematava a peu la seua remuntada particular finalitzant de nou entre les 10 primeres i en una meritòria 8a posició. La següent representant de la Triarmada va ser Anna Godoy, finalitzant la 18é vencent al sprint a la seua companya Sara Guerrero, cosa que significava que tres espanyoles es classificaven entre les 20 primeres en meta. A continuació, Cecilia Santamaría, que va ser la primera a eixir de l’aigua de les nostres com ja va fer a Banyoles la setmana passada, i Marta Pintanel, en una gran temporada en el seu últim any sub 23, es classificaven 24a i 27a respectivament. Finalment, les nostres dues representants més joves, la gallega Natalia Castro i la catalana Maria Casals concloïen la seua participació en la copa del Món de València en les posicions 40a i 57a.