Notes de premsa

La Copa d’Espanya de Dragon Boat “atraca” a València aquest cap de setmana

 • , ,

El Dragon Boat Marina Valencia, a més, estrena nou vaixell per a l’equip conformat per dones supervivents de càncer de mama

València és la ciutat escollida per a celebrar la I Copa d’Espanya de Dragon Boat, el primer esdeveniment d’aquesta modalitat de piragüisme que se celebra des de fa dos anys. El dissabte 18 de setembre més de 300 palistes de tota Espanya es donaran cita a La Marina de València, en una competició organitzada pel Marina Valencia Sailing Club, en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València.

Hui, 14 de setembre, s’ha presentat l’esdeveniment en una roda de premsa celebrada a l’edifici Veles e Vents de La Marina. L’acte ha comptat amb la participació del director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría; el president de Marina Valencia Sailing Club, Jose Miguel Sánchez, i una de les integrants de l’equip Dragon Boat Marina Valencia BCS-ACS, Pura Rubio.

“Se us veu en els ulls l’entusiasme en embarcar-vos en aquest projecte. Des de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València sempre estarem al vostre costat, donant suport a l’esport i, especialment, aquesta iniciativa promoguda per dones supervivents de càncer de mama”, ha assenyalat el directiu d’FDM.

“Estem molt satisfets de tindre un esdeveniment com la Copa d’Espanya de Dragon Boat a València, que, al costat de la resta d’esdeveniments esportius que hi ha aquest cap de setmana en La Marina, són la prova que tenim un espai ideal per a albergar competicions en l’aigua”, ha continuat. Santamaría també ha volguts donar-los “les gràcies per ser un exemple a nivell esportiu i a nivell personal. Continueu treballant com ho feu”..

La Copa de España de Dragon Boat ‘atraca’ en València este fin de semana

La Copa de España de Dragon Boat ‘atraca’ en València este fin de semana

Espectaculars vaixells drac a La Marina

Cap a les 8.30 h del dissabte 18 de setembre donarà inici la Copa d’Espanya de Dragon Boat 200 metres. L’esdeveniment es portarà a terme al canal situat enfront de l’Edifici Veles e Vents i comptarà amb quatre carrers, que seran escenari de les diverses competicions.

Així mateix, la Copa inclourà les categories Junior Open, BCS, Veterana Femenina, Senior Femenina, Veterà Mixt, Senior Mixt, Veterà Open, Senior Open i Paradrac, totes elles en la distància de 200 metres.

El Dragon Boat és un esport sorgit a la Xina fa més de 2.000 anys. Consisteix una carrera d’embarcacions amb forma de drac, en les quals participen 10 palistes que remen cap a la meta. A més, els vaixells compten amb una persona, el timoner, que orienta l’embarcació des de la part de darrere i una altra persona que anima i dirigeix les palades des de la part davantera, imposant el ritme amb colps de tambor.

Iniciativa terapèutica per a supervivents de càncer

L’equip Dragon Boat Marina Valencia, que actualment forma part del club Marina Valencia Sailing Club, sorgeix en 2018 com a iniciativa terapèutica per a dones supervivents de càncer de mama i d’altres tipus de càncer. Amb la iniciativa, va convertir-se en el primer equip Dragon Boat BCS de la Comunitat Valenciana i de la ciutat de València integrat per dones supervivents de càncer de mama i el primer equip de Dragon Boat BCS-ACS d’Espanya. L’any passat, a més, l’equip va rebre el Premi al Mèrit Esportiu de la Fundació Esportiva Municipal a l’entitat que més suport va donar a l’esport popular en 2019.