Notes de premsa

La Copa Davis més sostenible aterra a València

 • , ,

Se celebrarà del 12 al 17 de setembre en el Pavelló Municipal Font de Sant Luís amb un important component de conscienciació mediambiental

Aquest matí s’ha presentat en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València la Copa Davis més sostenible, que tindrà lloc del 12 al 17 de setembre en el Pavelló Municipal Font de Sant Lluís. A la presentació ha acudit la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, acompanyada de Juan Carlos Caballero, portaveu i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de València, Carlos Luís Mundina, regidor Delegat de l’Àrea de Millora Climàtica, Acústica i Gestió de l’Aigua, Esther Labaig, Directora General de Turisme, Pedro Cuesta, Diputat d’Esports, Lorenzo Mairal, representant de la Copa Davis i Borja Martiarena, director de Màrqueting de Ecovidrio.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocio Gil, ha assenyalat “per a la regidoria d’Esports és una satisfacció poder unir esports i sostenibilitat. Al final, l’esport és la millor cadena de transmissió de valors i poder afegir un ingredient més com és la sostenibilitat és una satisfacció per a la nostra regidoria. Al final, volem transmetre als més xicotets, que estaran veient als seus ídols en la Copa Davis, aquests valors i aquesta sostenibilitat en la qual s’uneixen Copa Davis amb Ecovidre. Un clar exemple que la regidoria d’Esports i la Fundació Esportiva Municipal participa en aquesta sostenibilitat és que fa més d’una dècada que estem reciclant quasi 16 tones de deixalles en les nostres instal·lacions esportives. I, és per això, que continuarem treballant perquè l’esport i la sostenibilitat estiguen units.”

La Copa Davis més sostenible aterra a València

La Copa Davis més sostenible aterra a València

La pista central de la Copa Davis estarà situada en el Pavelló de la Font de Sant Lluís i tindrà capacitat per a unes 7.500 persones, d’altra banda les pistes d’entrenaments i la zona de jugadors se situaran en l’Alqueria del Basket.

L’edició de la Copa Davis durant l’any passat 2022 va tindre un impacte econòmic a València de nou milions d’euros, amb més de 1.700 pernoctacions hoteleres a la ciutat. Això va suposar un impacte de més de 10 milions d’euros en l’economia valenciana. A més, cal sumar l’audiència total de 280 milions d’espectadors a nivell mundial, i el desenvolupament d’activitats de foment de l’esport base entre la població infantil i juvenil a la ciutat, la qual cosa va suposar la projecció a nivell internacional de la marca València per tot el món.

Finalment, per al diumenge 10 de setembre està programat en la Plaça de l’Ajuntament diverses activitats per al públic en general, i la instal·lació de dues pistes de minitenis i una gran diana de llançament perquè tots i totes puguen començar a gaudir de la fase de grups que se celebrarà a la ciutat de València durant la setmana vinent.

La pista central de la Copa Davis estarà situada en el Pavelló de la Font de Sant Lluís

La pista central de la Copa Davis estarà situada en el Pavelló de la Font de Sant Lluís

La fase de grups de la Copa Davis es disputa en quatre ciutats europees: Bolonya, Manchester, Split i València, del 12 al 17 de setembre, i els dos millors equips de cada grup avançaran a la Final 8 que tindrà lloc a Màlaga del 21 al 26 de novembre.

El grup C, que es jugarà a València la fase a la final de Màlaga està compost pels equips d’Espanya, Sèrbia, República Txeca i Corea del Sud.

L’equip espanyol dirigit per David Ferrer està format per Carlos Alcaraz, Roberto Bautista, Alejandro Davidovich i Marcel Granollers i s’enfrontaran a l’equip serbi de Djokovik, Laslo Djere, Miomir Kecmanovic, Dusan Lajovic i Hamad Medjedovic, el pròxim 15 de setembre i es convertirà en una de les cites més esperades pels espectadors.Finalment, per al diumenge 10 de setembre està programat en la Plaça de l’Ajuntament la instal·lació de dues pistes de minitenis i una gran diana de llançament perquè tots i totes puguen començar a gaudir de la fase de grups que se celebrarà a la ciutat de València durant la setmana vinent.