Notes de premsa

La Copa Davis arribarà a València del 10 al 15 de setembre en el Pavelló Municipal de la Font de Sant Lluís

 • , ,

Será una de les quatre seus de la Fase de Grups de la major competició internacional per equips

València serà, per tercer any consecutiu, una de les quatre ciutats sede que albergarà la Fase de Grups de Final de la Copa Davis 2024, al costat de Bolonya (Itàlia), Manchester (Gran Bretanya) i Zhuhai (la Xina). La competició se celebrarà del 10 al 15 de setembre en el Pavelló Municipal de la Font de Sant Lluís de València.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, s’ha mostrat satisfeta amb este anunci ja que “València serà l’epicentre del tenis mundial durant eixos dies de setembre i aquest important esdeveniment esportiu reforçarà la projecció internacional de la nostra ciutat. Vull agrair a la Federació Internacional de Tenis la seua confiança de nou a València, així com destacar la col·laboració entre administracions amb la Direcció General d’Esports de la Generalitat Valenciana”.

Un total de 16 equips nacionals participaran en esta fase final de la competició després d’haver superat les fases prèvies i competiran per ocupar una de les 8 places de la final, que se celebrarà a Màlaga del 19 al 24 de novembre.

La Copa Davis arribarà a València del 10 al 15 de setembre en el Pavelló Municipal de la Font de Sant Lluís.

En concret, en la Fase de Grups participen els tennistes representants d’Itàlia (vigents campions del món); Austràlia (subcampions de 2023); així com Gran Bretanya i Espanya (tots dos per invitació) i els 12 equips guanyadors en la fase de classificació: Alemanya, l’Argentina, Bèlgica, el Brasil, el Canadà, Xile, Eslovàquia, els Estats Units, Finlàndia, França, Països Baixos i República Txeca.

Igual que en 2022 i 2023, la Fase Final de Grups es disputarà en format de tots contra tots. Així, els dos primers equips de cada grup obtindran la seua passada per a la *finalísima de Màlaga, on els huit millors jugaran en una competició per eliminatòries pel dret a ser coronats Campions del Món.

El sorteig dels equips participants tindrà lloc a dimarts que ve, 19 de març, en les oficines de la Federació Internacional de Tenis a Londres, que podrà seguir-se en directe a través de la pàgina web de la Copa Davis www.daviscup.com i xarxes socials.