Notícies

La Comunitat Valenciana, subcampiona al Campionat d’Espanya en edat escolar

 • ,

El passat cap de setmana es va celebrar en el Centre Nacional Colonial Sport (Alfafar, València) el Campionat d’Espanya en edat escolar. La Comunitat Valenciana va finalitzar en la segona posició

Un format de competició diferent als habituals Campionats d’Espanya en el qual cada Federació Autonòmica presenta dos exercicis per aparell, que dona lloc a una classificació tant per aparells com per comunitats autonòmiques. Enguany, com a novetat, s’ha inclòs la competició de conjunts júnior.

En la modalitat de corda, Judit Carmaniu, representant de la Federació Valenciana, es va alçar amb la medalla d’or, seguida per Haizea Sousa (Federació Basca) i Sandra García (Federació de Castella i Lleó).

Teresa Gorospe (Federació Basca) va ser la guanyadora en la modalitat de ”aro”, sent la plata per a la gimnasta valenciana Lucía González i el bronze per a la basca Salma Solaun.

Amb l’exercici de pilota, novament Teresa Gorospe, representant de la Federació Basca, es va tornar a fer amb la medalla d’or, proclamant-se Lucía González (Federació Valenciana) subcampiona, i Cristina Korniychuk (Federació Madrilenya), medalla de bronze.

Lucía González (Federació Valenciana) va ser la vencedora amb l’exercici de maces, seguida per Cristina Korniychuk (Federació Madrilenya) i sent el bronze per a la gimnasta de la Federació Basca, Salma Solaun.

Les gimnastes basques Salma Solaun i Teresa Gorospe van ser or i plata respectivament en l’exercici de cinta, mentre que el bronze va ser per a l’extremenya Irene Martínez.

En la modalitat de conjunts, l’equip representant de la Federació Basca es va alçar amb el triomf, seguides per la Federació Madrilenya i Federació Canària, plata i bronze respectivament.

En la classificació conjunta per autonomies, el títol va ser per a la Federació Basca, sent la plata per a la Federació Valenciana i el bronze per a la Federació Madrilenya.