Notes de premsa

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull el sorteig de l’Eurobasket Women 2021

 • , ,

La cerimònia de sorteig per a conformar els quatre grups en què es distribueixen les seleccions participants en el FIBA Eurobasket Women 2021 va tindre lloc, en el matí d’ahir, a l’auditori Santiago Grisolía de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA).

La ciutat de València és la seu espanyola de la XXXVIII edició d’aquest campionat, que se celebrarà conjuntament a França i Espanya entre el 17 i el 27 de juny. Un total de setze seleccions nacionals afiliades a FIBA Europa competiran pel títol europeu, l’actual portador del qual és l’equip d’Espanya, vencedor de l’Eurobasket 2019.

Espanya coneix als seus rivals per a aquest torneig que es disputarà al juny a València

En el Pavelló Font de Sant Lluís es disputarà una part de la primera fase (grups A i B) i la fase final. La resta de les trobades de la primera fase (grups B i C) es realitzaran a la ciutat francesa d’Estrasburg.

Amaya Valdemoro, exjugadora del Ciutat Ros Casares València, va presentar la gala juntament amb Eddy Vidal. Les mans innocents per a la conformació dels grups van ser les d’Anna Montañana, exjugadora també del Ros Casares, i Cathy Melain, exjugadora de bàsquet francesa. En el sorteig, Espanya, cap de sèrie, va quedar enquadrada en el grup A i va conéixer als seus rivals que són Suècia, Bielorússia i Eslovàquia.

La configuració final dels grups és la següent:

 • Grup A (València)
              Espanya, Suècia, Bielorússia i Eslovàquia
 • Grup B (València)
              Sèrbia, Itàlia, Montenegro i Grècia
 • Grup C (Estrasburg)
              Bèlgica, Eslovènia, Turquia i Bòsnia & Hercegovina
 • Grup D (Estrasburg)
              França, Rússia, R. Checa i Croàcia

Quadre d’aparellaments

Durant la cerimònia, en la qual es va presentar a Lola, la mascota del torneig, el president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, va assegurar que “treballaven amb la il·lusió d’organitzar el millor Eurobasket femení de la història”.

La mascota Lola

Per part seua, el gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría, va voler destacar “la capacitat i experiència de València en l’organització d’esdeveniments esportius i el compromís amb l’esport femení”.

En l’esportiu, els primers de grup passaran directament als quarts de final i els segons i tercers s’enfrontaran en partits de huitens de final. La selecció espanyola debutarà el 17 de juny davant Bielorússia, el 18 s’enfrontarà a Suècia i el 20 de juny a Eslovàquia.