Notes de premsa

La celebració del Dia de la Pilota Valenciana omplirà València d’exhibicions i activitats

 • ,

Des del dimecres 20 al diumenge 24 s’han organitzat diferents activitats per a promocionar el nostre esport més tradicional

Hui s’ha celebrat la presentació dels actes del XXXI del Dia de la Pilota Valenciana a la sala de premsa de l’Ajuntament de València. A l’acte han assistit la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; Luis Cervera, Director General d’Esports de la Generalitat Valenciana i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines.

Per a commemorar la celebració del nostre esport més tradicional, des del dimecres 20 al diumenge 24 s’han organitzat diferents activitats per tota la ciutat amb la finalitat de continuar promocionant i impulsant la pilota valenciana.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha volgut assenyalar “volem destacar la importància de les jugadores femenines: aquestes jugadores han començat un gran camí, han treballat molt per a tindre un reconeixement de jugadores professionals i crec que això serà molt positiu per a les noves generacions. Així que, que comencem i que anem potenciant les jugadores, les dones, que treballen i lluiten perquè siguen professionals en el nostre esport autòcton, crec que és molt positiu i que nosaltres, com a ajuntament, continuarem espentant aquesta qüestió.”

La celebración del Dia de la Pilota Valenciana llenará Valencia de exhibiciones y actividades

La celebración del Dia de la Pilota Valenciana llenará Valencia de exhibiciones y actividades

D’altra banda, Rocío Gil, ha comentat “també m’agradaria destacar que aquest esport és el nostre esport, que crec que és la raó de ser de molts valencians que defensen com el nostre esport autòcton, pot seguir al carrer i pot continuar jugant-se i ampliant cada vegada més totes les persones que gaudirem d’ell.”

Un complet programa d’actes

Els actes del 32 Dia de la Pilota Valenciana arrancaran el dimecres 20 amb una xerrada dirigida a l’alumnat del programa de Rendiment de la Federació de Pilota Valenciana, a càrrec d’Arnau Oliver, Preparador Físic de l’Àrea de Rendiment i de la Selecció, baix el títol “Entrenament i Preparació Física en la Pilota Valenciana”.

El dijous 21, el trinquet de Pelayo acollirà la presentació de ‘Moulapilota’, el nou programa de participació de la FPV. Durant l’acte es presentarà la nova pàgina web i imatge corporativa de la Federació, es lliuraran els diplomes corresponents al I Curs d’Home Bo/Dona Bona i es detallarà la nova gestió del trinquet de Pelayo.

A partir del divendres 22 arrancarà la competició amb la disputa de les Supercopes de les distintes modalitats, a Pelayo. A les 18:00 es jugarà la final femenina de raspall, entre Bicorp i Borbotó. A continuació, a les 19:30, es celebrarà la d’escala i corda entre Algímia d’Alfara i Xilxes.

Dissabte 23, de matí, l’activitat es traslladarà a l’Alqueria del Basket del Valencia BC, on un any més es lliuraran els trofeus de la temporada 2022/23 dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, un acte multitudinari que reunirà a les escoles i clubs més destacats del passat curs..

De vesprada, la canxa de Borbotó albergarà les Supercopes de galotxa. Massamagrell-Montserrat (categoria juvenil), Marquesat-Montserrat (masculina) i Marquesat-Meliana (femenina) es disputaran els tres títols.

També a Borbotó, però dins de la població, es jugarà la Supercopa de pilota grossa, tant en categoria masculina com femenina, amb els clubs de l’Abdet, el Pinós i Beniarbeig-El Verger com a protagonistes.

Novament a Pelayo, Xeraco i Bicorp es jugaran la supercopa masculina a partir de les 16:30 hores. Per la seua part, la Supercopa de jocs a ratlles també es jugarà dissabte de vesprada, però enguany torna a la seua essència, la muntanya d’Alacant. A les 16:00, a la localitat d’Alcoleja, Sella i Mutxamel s’amidaran a la modalitat de perxa.

Per a finalitzar, el diumenge 24 es tancarà el capítol de supercopes amb la modalitat de frontó. La instal·lació municipal de Quart de Poblet acollirà a partir de les 10:30 la final femenina, entre dos equips de Beniparrell, i a continuació el duel masculí entre Quart de Poblet i El Puig.

A més a més, el món faller també serà protagonista amb les partides de raspall de categories escolars que es realitzaran al carrer Arzobispo Mayoral, al centre de la capital valenciana.

D’aquesta manera es tancarà el programa d’actes d’una 32 edició del Dia de la Pilota Valenciana que té com a objectiu acostar el nostre esport al gran públic i gaudir d’unes intenses jornades al voltant de la pilota..

Descarregar programa.