Notes de premsa

La Carrera de la Dona torna a València amb 4.000 corredores contra el càncer de mama

 • , ,

Després d’un any, la prova solidària torna als carrers amb l’objectiu de promoure la pràctica esportiva, lluitar contra el càncer i conscienciar sobre la importància de la prevenció

València serà la primera parada de la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana 2021. Després d’un any sense proves presencials, la carrera solidària torna als carrers amb 4.000 dones participants.

La carrera es portarà a terme demà, dissabte 11 de setembre, a partir de les 19.00 h, en un traçat de poc més de 6 quilòmetres. L’eixida estarà situada en la zona de la platja de la Malva-rosa –al carrer José Ballester Gozalvo– i la meta a un quilòmetre, a la platja del Cabanyal. A més, per tal de garantir les mesures de seguretat, les corredores eixiran en onades de 700 participants cada 20 minuts.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha acudit hui a l’acte de presentació de la carrera i ha explicat que “València ha estat compromesa des del primer minut i en els moments més complexos amb el running i amb les carreres”. “Els 4.000 dorsals de la Carrera de la Dona s’han acabat molt ràpid, perquè la comunitat runner de la ciutat cada vegada és més nombrosa i té moltes ganes i, per això, demà podrem gaudir de nou de la marea rosa als carrers de València”, ha indicat.   

La Carrera de la Mujer vuelve a València con 4.000 corredoras contra el cáncer de mama

La Carrera de la Mujer vuelve a València con 4.000 corredoras contra el cáncer de mama

La presentació també ha comptat amb la presència de la portaveu de la Carrera de la Dona, Henar Calleja; l’atleta olímpica, Laura Méndez; i la la psicóloga de l’Associació de Dones amb Discapacitat Xarxa, entitat amb la qual la carrera també col·labora.

Homenatge a les esportistes olímpiques

La Carrera de la Dona té per objectiu incorporar a dones de totes les edats a la pràctica habitual de l’esport, lluitar contra el càncer i conscienciar sobre la importància de la prevenció, així com promoure hàbits de vida saludables per a evitar-ho en la mesura que siga possible, i combatre la violència de gènere i les desigualtats.

A més, enguany, l’organització també ha volgut rendir un homenatge a les esportistes valencianes Laura Méndez, Fátima Diame i Nagore Foltado, que han competit als jocs olímpics de Tòquio 2020. 

Esperit solidari

En aquesta edició 2021 la “marea rosa” lluirà en les seues samarretes el lema Per totes nosaltres, com a homenatge a la capacitat de resiliència mostrada per tota la societat durant la pandèmia i especialment per les corredores que any rere any han participat en la Carrera de la Dona i que podran tornar a conquistar els carrers de València i també les de Vitòria-Gasteiz, Gijón, la Corunya, Madrid, Saragossa, Barcelona o Sevilla.  A més, totes les dones lluiran el 016 en els seus dorsals en les carreres físiques, el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista.

Així mateix, es mantindrà l’esperit solidari de les edicions anteriors i es realitzarà una donació a final del circuit a l’Associació Espanyola Contra el Càncer i es continuarà fent costat econòmicament a tres fundacions centrades en protegir les dones en diferents àmbits: Wanawake Mujer, Pulseras Rosas i Clara Campoamor. A més, a València, s’han posat a la venda 50 dorsals 100% solidaris a favor de Xarxa, l’Associació Valenciana de Dones amb Discapacitat.

També la Carrera de la Dona manté el seu projecte de marxandatge solidari #MásQueUnaMuñeca amb tots els models de l’any passat, elaborats per dones en risc d’exclusió social i supervivents de tràfic.