Notes de premsa

La Carrera de la Dona de València celebra el 8-M amb les seues accions sociosolidàries

 • , , ,

La inclusió amb Alanna, l’Associació Espanyola Contra el Càncer i Mares en Acció promocionarà el running femení, la lluita contra el càncer, contra la violència de gènere i les desigualtats socials i educatives que patixen les dones

El pròxim diumenge 14 d’abril, la capital del Túria acollirà una nova edició de la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de València, que espera reunir 8.000 corredores solidàries a la ciutat del running. Serà la 20a edició del circuit nacional de la Carrera de la Dona: un esdeveniment esportiu i de caràcter solidari i reivindicatiu del paper de la dona en l’esport i en la societat.

Com en cada edició, la Carrera de la Dona posa en marxa diverses accions sociosolidàries amb l’objectiu de promocionar la pràctica del running entre totes les dones, lluitar contra el càncer, recaptar fons per a promoure la seua investigació i conscienciar sobre la importància de la seua prevenció anticipada, així com combatre la violència de gènere i les desigualtats socials i educatives que patixen les dones en tots els àmbits.

La Carrera de la Dona de València celebra el 8-M amb les seues accions sociosolidàries

La Carrera de la Dona de València celebra el 8-M amb les seues accions sociosolidàries

Per a aconseguir estos objectius en l’àmbit local, la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de València ha apostat per visibilitzar la labor que es duu a terme des d’Alanna, l’Associació Espanyola Contra el Càncer i Mares en Acció.

Accions sociosolidàries

Les participants poden optar per un dels 100 dorsals solidaris a favor d’Alanna, entitat que oferix una atenció integral a les dones en situació de greu vulnerabilitat, víctimes de violència de gènere i abusos sexuals, buscant la seua inclusió en la societat i la inserció laboral.

La inclusió amb Alanna, l'Associació Espanyola Contra el Càncer i Mares en Acció promocionarà el running femení, la lluita contra el càncer, contra la violència de gènere i les desigualtats socials i educatives que patixen les dones

La inclusió amb Alanna, l’Associació Espanyola Contra el Càncer i Mares en Acció promocionarà el running femení, la lluita contra el càncer, contra la violència de gènere i les desigualtats socials i educatives que patixen les dones

L’Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastàtic estarà també molt present a València. El moviment #laMquefalta, posat en marxa per l’Aliança Daiichi Sankyo | AstraZeneca i l’Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastàtic (ACMM), crida a l’acció de ciutadans, empreses i institucions per a visibilitzar l’estadi metastàtic del càncer de mama i conscienciar a la societat sobre esta malaltia.

Com a novetat en esta edició, dins de la secció +Solidàries, la Carrera de la Dona de València s’alia amb Mares en Acció, l’ONG fundada fa més de deu anys per a acompanyar als xiquets i xiquetes que es troben hospitalitzats solos (menors tutelats; menors víctimes de maltractaments que es troben immersos en processos judicials o, finalment, fills de famílies vulnerables). Esta organització ha estat al costat de més de 1.000 menors de tota Espanya, realitzant més de 60.000 hores d’acompanyament. El seu objectiu, com diu la seua fundadora, Guapo Gimeno, és ser aquesta “mamà” que està amb tu a peu de llit.

El pròxim diumenge 14 d'abril, la capital del Túria acollirà una nova edició de la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de València

El pròxim diumenge 14 d’abril, la capital del Túria acollirà una nova edició de la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de València

8-M, Dia Internacional de les Dones

La Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana continua potenciant, entre altres accions, l’esport femení, igual que este 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal de la ciutat, col·laboradors de la prova en la capital del Túria, dediquen esta significativa data a grans referents de l’esport femení: atletes com Marta Fernández de Castro, campiona de 14 títols nacionals consecutius en pista, 4 en camp a través i un Subcampionat d’Europa de cross; Ruth Aguilar, campiona d’Espanya més de vint-i-dos vegades, tres vegades campiona d’Europa en halterofília, bicicleta de mà i atletisme Paralímpic; o Almudena Muñoz, campiona olímpica de Judo, són algunes de les dones que relaten les seues experiències en la campanya “Dones en Moviment”.

Estes i altres esportistes distingides són exemples de superació i conciliació, que, en contar les seues històries reals, inspiren a xiquetes i majors a viure l’esport en igualtat de condicions dins de “Dones en Moviment”.