Notes de premsa

La 31a Mitja Marató registra el rècord de finishers en meta amb 17.004 runners

• , ,

València ha tornat a demostrar que és la ciutat del running amb el 31º Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso Zurich que s’ha celebrat aquest diumenge 23 d’octubre en una sensacional jornada esportiva i festiva que s’ha culminat amb un nou rècord de participants arribats a meta, ja que les primeres classificacions de la prova van registrar 17.004 finishers en meta, en un primer rànquing pendent de ser registrar la xifra final en els pròxims dies. Aquest registre suposa el major nombre de corredors arribats a meta al millor mitjà marató d’Espanya i superant àmpliament l’anterior registre de 15.354 de 2019.

Tots ells van gaudir del ràpid recorregut per València Ciutat del Running i dels 60 punts d’animació que van espentar als corredors a la meta, així com de les milers de persones que van eixir al carrer a encoratjar als participants.

L’atleta Kibiwott Kandie ha sigut de nou el vencedor del Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso Zurich imposant-se a la resta d’atletes amb una marca de 58:10, que suposa el segon millor registre d’enguany a nivell internacional. “M’he trobat en bon ritme però he notat excessiva humitat així que no he apurat als meus límits perquè preferia arribar bé. El meu objectiu era guanyar, els altres atletes tenien un gran nivell i he anat controlant el ritme per a assegurar el podi sense punxar”. En homes, Yomif Kejelcha, amb 58:32, i Daniel Mateiko, amb 58:40, han completat el podium.

En categoria femenina, l’atleta Konstanze Klosterhalfen, s’ha fet amb la victòria amb un registre d’1.05:41, un espectacular temps de l’alemanya, que a més debutava, que es converteix en el tercer millor de la història d’una europea i que ha celebrat amb immensa alegria. “Vaig triar València perquè volia fer un recorregut ràpid i veient els resultats d’edicions anteriors em vaig decidir per aquesta ciutat. No podria haver triat una carrera millor per a començar”. El podi l’ha completat Tsigie Gebreselama, amb 1.05:45, i Hawi Feysa, que ha travessat la meta amb 1.06:00.

Els primers espanyols a travessar la meta del 31º Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso Zurich han sigut Juan Antonio ‘Chiki’ Pérez i Fatima Ouhaddou, imposant-se a la resta d’atletes amb unes marques d’1.02:22 i 1.10:37. Al costat d’ells, han completat el podi en categoria masculina, Miguel Ángel Barzola i Javi Guerra, amb uns temps d’1.02:41 i 1.03:39, segon i tercer respectivament, i en femenina, ha sigut segona Marta Galimany amb 1.10:49, i tercera Gema Martin amb 1.14:15. Els dos espanyols més ràpids a València han rebut de mans de Zurich, principal patrocinador de la prova, el trofeu a l’atleta nacional més ràpid de la 31a edició de la prova en el podium.

Més de 28.000 euros de recaptació per AVAPACE

La donació voluntària de milers de corredors durant el seu procés d’inscripció va permetre a AVAPACE, l’Associació Valenciana d’ajuda a la Paràlisi Cerebral, rebre una aportació econòmica per part dels inscrits de 18.573 euros. Una xifra a la qual la Z Zurich Foundation dins del seu compromís social com a Patrocinador Principal va sumar el 50% (amb 9.287€), per la qual cosa la xifra total que va rebre l’entitat solidària d’aquesta edició va superar finalment els 28 000 euros, amb les aportacions que els visitants a la Fira del Corredor van realitzar en l’estand de Zurich.