Notícies

Judit Polgár visita València per conmemorar l’origen valencià dels escacs

 • ,

La millor jugadora d’escacs de tots els temps, l’hongaresa Judit Polgár, visitarà València els dies 13 i 14 de maig amb motiu de l’aniversari de la publicació “Llibre dels Jochs Partits del Scachs en nombre de 100”. Aquest text escrit pel segorbino Francesch Vicent i publicat a València el 15 de maig de 1495 és considerat el primer tractat dels escacs moderns.

A la seua arribada, el divendres dia 13, Polgár rebrà a les autoritats valencianes. A la vesprada, la jugadora d’escacs atendrà els aficionats i signarà autògrafs en el Complex Esportiu-Cultural Petxina on a les 19.00 H inaugurarà la nova zona tematizada de la Sala dels Escacs, decorada per a l’ocasió amb panells del còmic sobre l’origen valencià dels escacs.

A continuació, la Gran mestre s’unirà a una taula redona que retrà homenatge a l’erudit dels escacs, Yuri Averbaj, mort aquest mateix any. La taula estarà moderada per Luis Barona, director tècnic de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana i es debatrà sobre el passat i el futur dels escacs amb personalitats tan il·lustres com Leonxto García, periodista i columnista ajedrecístico en El País i que va actuar com a comissari dels escacs en l’Exposició Universal de Dubái; Miguel Illescas, huit vegades campió d’Espanya i editor de la revista Peón; Mª Ángeles Vidal, Patrona de la Fundación València Cuna del Ajedrez i José A. Garzón, periodista, autor i investigador en el camp de la història dels escacs.

El dissabte al matí, a partir de les 11.00 h Polgár realitzarà una gran partida simultània en la Plaça del Mercat mentre de manera paral·lela es disputa Torneig Aleví Sub-12. En finalitzar els actes es farà lliurament d’una placa commemorativa a la llegendària jugadora.