Notes de premsa

Ironman, la prova de triatlons més important del món, arriba a València l’any vinent i durant tres edicions

 • , ,

La Ciutat de les Arts i les Ciències, la Marina i el Jardí del Túria seran els escenaris principals dels circuits el pròxim 21 d’abril de 2024

El diumenge 21 d’abril de 2024 València serà l’escenari d’un nou esdeveniment esportiu internacional amb la celebració d’una prova d’IRONMAN 70.3 a la nostra ciutat que discorrerà a l’entorn de la façana marítima amb la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Marina com a principals i més atractius escenaris.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha assenyalat que “amb aquest anunci fem un pas més perquè la nostra ciutat es posicione com una referència esportiva a nivell internacional. I ho fem de la mà d’una de les marques més conegudes i reconegudes del món esportiu com és la d’Ironman, a qui vull agrair la seua aposta i interés per aterrar a la nostra ciutat”. Amb l’arribada d’aquesta prova al calendari esportiu de la ciutat durant els pròxims tres anys, “queda demostrat l’enorme atractiu que té València per a organitzadors, participants i públic de l’esport, tornant a demostrar la nostra capacitat organitzativa i posant en valor les nostres infraestructures, oferta turística, gastronòmica i d’oci”.

Durant tot un cap de setmana els participants d’aquesta prova, que solen viatjar acompanyats i tindre un perfil estranger, amb poder adquisitiu mig alt, visitaran la nostra ciutat, participant i tenint un impacte directe en l’economia local.

El circuit del nou Ironman 70.3 València garanteix un equilibri idoni entre zones urbanes i paratges naturals. Es tracta d’un recorregut que, sens dubte, serà tot un repte i atractiu a parts iguals, i que permetrà als triatletes descobrir alguns dels llocs més emblemàtics de València.

En el segment de natació, els participants tindran l’oportunitat de nadar en l’espectacular Marina de València i la seua mar Mediterrània. El circuit, de 1,9 quilòmetres, discorre per aigües protegides i d’excel·lent qualitat, garantint així una natació tranquil·la i “vigorizante”, amb una temperatura de l’aigua que oscil·la entre els 16 °C i els 18 °C. A més, aquest lloc ofereix als aficionats i acompanyants fantàstics punts d’animació, tant en la part inicial del circuit com en l’eixida.

La Ciutat de les Arts i les Ciències, la Marina i el Jardí del Túria seran els escenaris principals dels circuits Ironman el pròxim 21 d'abril de 2024. Fotografia © Visit Valencia

La Ciutat de les Arts i les Ciències, la Marina i el Jardí del Túria seran els escenaris principals dels circuits Ironman el pròxim 21 d’abril de 2024. Fotografia © Visit Valencia

El circuit de bicicleta serà ràpid i desafiador, amb una mescla de trams plans i terrenys amb un cert desnivell. Els triatletes eixiran des dels embulls de la Marina de València en direcció a la Serra Calderona i de tornada a la Ciutat de les Arts. Aquesta combinació de trams, que indueixen a la velocitat i segments amb una mica de desnivell, afig emoció i varietat a la carrera, posant a prova les habilitats ciclistes durant una sola volta de 90 km amb 700 metres de desnivell, conquistant el terreny de València tant fora com dins de la ciutat.

La carrera a peu, amb un recorregut total de 21,1 km, tindrà eixida i arribada a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i els atletes correran al llarg del Jardí del Túria, on s’espera una gran afluència de públic pel seu fàcil accés.

El Govern valencià, en declaracions de Luis Cervera director general d’Esports, ha manifestat que “des de la Generalitat Valenciana continuarem donant suport a esdeveniments com aquest IRONMAN 70.3, que arriba a la ciutat de València per a completar l’oferta d’esdeveniments esportius de la Comunitat Valenciana, esdeveniment de qualitat que posa en valor les infraestructures, clima i capacitat organitzativa de la nostra Comunitat i especialment de la ciutat de València”.

Per part seua, Pedro Cuesta, diputat d’Esports i Turisme de la Diputació de València, ha declarat que “l’elecció de València com a seu d’un altre esdeveniment esportiu de rellevància internacional consolida la posició de la nostra província com a seu de referència en la celebració d’aquesta mena d’esdeveniments, la qual cosa acaba sent beneficiós per als municipis valencians. Per aquesta raó és necessari que les administracions continuem treballant de manera coordinada amb l’objectiu de continuar atraient més competicions esportives”.

El director d’Ironman en el sud d’Europa, Agustí Pérez, ha destacat que “a més de la seua bellesa natural i el seu ric patrimoni cultural, València és un destí esportiu de primer ordre, que ha acollit alguns dels majors esdeveniments i marques esportives mundials, com el futbol, l’automobilisme, el motociclisme, el tennis i el triatló, estem molt orgullosos de per fi tindre una prova IRONMAN a la ciutat. Els atletes gaudiran d’un recorregut com cap altre a Espanya, combinant llocs urbans de València, arquitectura i naturalesa, acabant en l’emblemàtica Ciutat de les Arts i les Ciències mundialment coneguda. A més, tant atletes com espectadors tindran molt on triar quant a gastronomia, amb el Mercat Central oferint productes locals i la canviada de nom gastronomia de la ciutat”.

Les inscripcions estaran disponibles per al públic en general a partir del pròxim dijous 5 d’octubre a les 16 hores.

Un IRONMAN 70.3 és una sèrie de carreres de triatló denominades com a mitjana distància i consisteix a recórrer 1,9km de natació, 90km de ciclisme i 21,1km de carrera a peu (mitja marató), la suma d’aquestes distàncies en milles és de 70.3, d’ací el nom. Cada distància de la natació, ciclisme i carrera a peu són la meitat de les distàncies dels segments que es troben en un IRONMAN complet. Els millors temps que s’han batut en un IRONMAN 70.3 estan al voltant de les 4 hores, per part seua, els atletes amateurs tenen fins a 8 hores per a culminar aquesta prova. Requereix de mesos de preparació en les tres disciplines per a completar-ho.