Notes de premsa

Gran èxit de la Festa de l’Esport Femení que ompli la Plaça de l’Ajuntament en una jornada històrica per a promoure l’esport femení

 • 

La Plaça de l’Ajuntament de València s’ha convertit aquest dissabte 21 de maig en un escenari esportiu per a celebrar la I Festa de l’Esport Femení. Un acte que ha reunit desenes de clubs i federacions de la ciutat per a promoure l’esport femení i donar visibilitat al treball que realitzen. Durant tot el dia, milers de persones s’han acostat al cor de València per a escoltar, informar-se, compartir sensacions, realitzar activitats esportives i fins i tot participar en masterclass de ioga, pilates i cubbà.

La jornada ha començat al voltant de les 10.30 hores amb una masterclass de pilates completament gratuïta i oberta a les ciutadanes i ciutadans. Des de l’inici, l’activitat lúdic-esportiva s’ha fet present en la Plaça de l’Ajuntament amb espais habilitats per a participar en activitats d’escacs, hoquei, bàsquet, golf, beisbol, bàdminton, handbol o halterofília entre moltes altres disciplines esportives. Prop de les 10.45 hores s’han obert estands dels clubs perquè els propis equips de la ciutat pogueren exposar de manera individual el seu treball.

A les 11.30 hores s’ha realitzat la taula redona ‘Ser elit a València’, moderada per Puri Naya de Teika, i que ha tingut com a protagonistes a esportistes de primer nivell com Anna Gómez (València Basquet); Paula Guerrero (Valencia C.F); Victoria Díez (Pilota Valenciana), Lucia Manrique (Handbol Marni) Ana Belén Delado (València Club Halterofília); i Laura Larios (Waterpolo Túria).

El matí ha continuat amb un acte institucional en el qual ha participat la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i Nerea Huete del Gabinet de Presidència del Consell Superior d’Esports. Bernabé ha destacat: “la importància de realitzar esta primera festa de l’Esport Femení, en el cor de la ciutat per a continuar visibilitzant el treball que fan els clubs i les federacions valencianes. Esta primera edició serà l’avantsala a noves edicions pel gran acolliment tant del públic com de tots els agents esportius”.

Per a evitar les hores de major exposició al sol s’ha fet una pausa des de les 14 hores i fins a les 17 hores. L’activitat s’ha représ amb una segona ronda de rebudes a multitud de clubs i les seues respectives ambaixadores. La següent masterclass oberta al públic ha començat a les 18 hores i ha tingut com a protagonista el ioga. Una classe que ha tingut una duració aproximada d’una hora i que ha encadenat amb la següent taula redona: ‘L’esport com a part de la teua vida’. La jugadora professional, María Pina, ha exercit de moderadora en una xarrada que tenia com a exponents a esportistes com Gloria Argente (CB Claret); María Rodríguez (Rugbi Túria); Macarena Estrela (Les Abelles); Ana Belén Álvaro (Bàsquet); i Merche Peris (medallista de natació).

L’última sessió s’ha produït a les 20.30 hores amb la classe de Cubbà, que ha servit com a fermall final a una jornada històrica per a l’esport femení a València. I és que esta Festa de l’Esport Femení ha tingut com a objectiu donar el reconeixement públic que es mereixen tots els clubs i federacions de la ciutat. Així com donar visibilitat a les esportistes dels clubs, promocionar l’oferta d’activitats, l’associacionisme, el voluntariat esportiu i la coordinació dels agents locals per a millorar l’activitat física esportiva dirigida al col·lectiu de les dones.