Notícies

Estos són els espectaculars números del X Circuit Divina Pastora de Carreres Populars de València: 60.589 participacions per a córrer 59.880 metres

• ,

El X Circuit Divina Pastora de Carreres Populars va completar una nova edició de deu proves pels barris de València amb nous números de rècord i una participació creixent en les diferents proves al llarg de tot l’any. El resum numèric de les cites és aclaparador: 60.589 participacions (amb dorsal i xip reglamentari) per a córrer els 59.880 metres que han conformat els deu recorreguts en l’edició de 2014.

Una de las salidas multitudinarias.

Amb 8.039 dorsals fixos per a tot el Circuit i esgotant els 2.000 dorsals extra que es disposaven en moltes de les proves, el Circuit s’ha convertit en una cita obligada per a molts corredors i un punt d’inici en la pràctica esportiva per a la gran majoria, per les seues distàncies assequibles. A més, continua sent el Circuit ideal per a la incorporació de dones al món del running, com demostra la mitjana de participació en les carreres, per damunt del 29% i superior al 30% en diverses proves.

En els seus deu anys de vida, el Circuit ha aconseguit un total de 349.303 participacions al llarg de les 110 carreres que han conformat la vida d’esta unió de proves pels diferents barris de la ciutat de València.

Domini de Oumellal i Landín

En l’última edició, Jaouad Oumellal (Serrano CA) i Raquel Landín (The Kenyan Urban Way) han sigut els vencedors absoluts de 2014, augmentant el seu domini total i absolut en les proves del Circuit Divina Pastora. No en va, el corredor marroquí firma la seua tercera victòria absoluta, després dels triomfs en les edicions del 2013 i 2010, i la corredora repetix el seu triomf absolut de l’any passat.

Oumella, vencedor del Circuito 2014.

A més, estos dos corredors també són els dominadors de les victòries individuals, ja que Oumellal va creuar la línia de meta en primera posició un total de 34 ocasions, mentres que Raquel Landín va acabar primera del podi en 36 proves.