Notícies

Espectacle Ekiden en el Estadi del Turia: 608 equips per a una marató per relleus

• ,

Un total de 3.648 corredors per a un total de 608 equips van compartir el seu esforç en Ekiden València 2015, que en la seua segona edició va batre els rècord de participació i presència femenina de la seua primera cita de fa un any. Una edició que va ser, de nou, una verdadera festa de l’atletisme popular en el lloc emblemàtic per excel·lència per als runners valencians: l’antic llit del riu Túria, que es va omplir com mai de corredors i acompanyants que no van voler perdre’s esta prova.

Amb equips de sis corredors competint en tres categories (masculina, femenina i mixta) i tres distàncies de 5.000, 10.000 i 7.195 metres per a completar en sis trams homologats la distància de la marató i els seus 42.195 metres, el Ekiden va ser de nou un verdader èxit de públic i participació. Un sensacional ambient en les grades i entorn del Estadi del Turia, que va convertir a les seues pistes d’atletisme en el centre neuràlgic amb l’eixida, zona de relleus entre corredors i la meta final de cada un dels equips participants.

Igual que en l’edició de 2014 va guanyar Serrano CA en categoria masculina, amb un temps de 2.16.36, finalitzant Nacho Cáceres l’últim relleu de l’equip. Metaesport A i Track&Field Redolat Team, van completar el podium masculí.

EKIDEN2015 0014

En xiques, les primeres classificades van ser The Kenyan Urban Way, amb un temps final de 2:52:31 en l’entrada de Miriam Gregori en meta. El podium femení, ho van completar Chicas Serrano i Redolat Women Team.

I, finalment, la classificació dels 302 equips mixtos, amb victòria per a Serrano CA 2, amb un temps de 2:28:30, superant a Sentoki Redolat Team i Metaesport B. Cal recordar, que els equips mixtos havien de tindre un mínim de dos dones en el conjunt, la qual cosa sumat als conjunts completament femenins, s’ha superat el 70% d’equips amb presència femenina, un altres dels grans èxits d’esta segona edició de Ekiden València.

Consulta ací les classificacions d’esta prova.

A les grans marques es va unir sobretot l’espectacle de l’esport popular en una prova d’especial bellesa, a causa dels continus canvis de ‘tasuki’ en els relleus i a l’ambient que es va respirar en les pistes d’atletisme del Tram III de l’antic Llit del Riu Túria. Bona part de culpa de l’èxit de la prova la van tindre els prop de 400 voluntaris que van participar al llarg del matí.

Ekiden València, organitzat pel Club d’Atletisme 10K València, ha celebrat la seua segona edició a València Ciutat del Running amb el suport vital de la Fundació Trinidad Alfonso, principal patrocinador d’esta cita al representar el mateix esperit amb l’esforç compartit, així com Divina Pastora Seguros, l’entitat de referència en l’expansió de l’atletisme popular, que col·labora també amb esta prova. La companyia ha protegit en els últims anys més de 825 carreres populars per tota la geografia espanyola.

L’entitat solidària de la prova va ser Manos Unidas, que serà destinatària de les aportacions fetes pels participants i pels equips que van realitzar la inscripció especial solidària. Finalment, la quantitat recaptada va ser de 2.888 euros.