Notícies

Espanya es despedix sexta de l’Hoquei World League de València però amb el somni de Rio 2016 encara viu

•

La selecció femenina absoluta ha caigut davant d’Estats Units en la lluita pel quint lloc final de l’Hoquei World League Semifinal de València. Les nord-americanes, quinta potència mundial, han superat a les nostres per 1-3, en un partit en què Bea Pérez havia posat per davant a les RedSticks amb un gol en el minut 15. La sexta posició continua deixant a la selecció amb opcions d’anar a Rio 2016 però caldrà esperar a conéixer els resultats dels campionats continentals i de l’altra semifinal de la World League que s’està disputant a Bèlgica.

El primer quart tindria un clar color espanyol, amb les de Lock dominant el joc i arribant amb profunditat per ambdós bandes. Combinacions d’Ali Magaz, Bea Pérez, centres de Júlia Pons i un tir de Berta que trauria la portera nord-americana. A punt d’arribar al final dels primers 15 minuts arribaria el gol que acostaria a l’equip al quint lloc. Bea Pérez enganxaria la bola prop del límit de l’àrea i aconseguiria un brillant 1-0 sobre la botzina.

Hockey España Usa Beteró

En el segon quart, creixerien les nord-americanes i, quasi a l’inici, forçarien un PC que es convertiria en el 1-1 de Katie Reinprecht (17′). Al llarg del període les de Craig Parnham portarien la iniciativa i farien mal sobretot per banda dreta i en un altre PC, Dawson s’acostaria al gol. Després del descans, les RedSticks eixirien amb força i en el 33′, Ali Magaz tindria una oportunitat claríssima per a avançar a les de Lock. El rebuig se’l quedaria Berta Bonastre i també provaria sense sort al porter nord-americà. La resposta de les nord-americanes no tardaria a arribar i es convertiria en el 1-2. En banda dreta, Kathleen Sharkey es marcaria una jugada espectacular per a superar a la defensa espanyola i batre López d’Eguilaz amb un tir que es colaria entre les cames de la portera (40′).

L’avantatge reforçaria la confiança de les nord-americanes que generarien encara més perill en els minuts finals del quart. En els 15′ del quart període, les RedSticks aconseguirien no patir en defensa durant els primers compassos i en el 54′ arribaria una ocasió d’or des del PC. Lola arrossegaria buscant el gol però Widdall el salvaria i el llançament posterior de Rosada Ybarra tampoc trobaria premi. Tornaria a la càrrega USA i en una nova jugada per la dreta, Michelle Vittese trobaria el tercer a pesar de l’esforç de María López per desviar el seu llançament (56′). Durant els últims quatre minuts, les RedSticks buscarien amb esforç un gol de l’esperança però no arribaria tampoc en un nou PC de Lola Riera (56′) que salvaria Widdall.

“Han sigut set partits d’un nivell i una exigència altíssima, tots ells molt complicats. Hui, a més, jugàvem amb una menys per la sanció de Begoña Garcia, així que encara ha sigut més difícil i hem hagut de fer un esforç extra. A pesar d’això, estic molt orgullosa de totes les meues companyes”, Deia la capitana, Rosada Ybarra al final del partit. La derrota relega a les RedSticks a la sexta posició final en la semifinal de l’Hoquei World League que s’ha disputat a València.

Les de Lock tanquen el torneig sextes però després de completar grans partits i plantar cara i competir davant d’algunes de les millors seleccions del món. Ara, tocarà esperar a conéixer els resultats dels campionats continentals que es jugaran al llarg dels pròxims mesos per a saber si la selecció femenina absoluta estarà en Rio 2016.

Goles: 1-0, Bea Pérez (15’); 1-1, Katie Reinprecht (17’); 1-2, Kathleen Sharkey (40’); 1-3, Michelle Vittese (56’).