Notícies

Espanya empata 2-2 amb Argentina i es mesurarà a Alemanya en els quarts de final en Beteró

•

L’últim dia de competició per grups en la Hockey World League Semifinal a València va servir per a oferir algunes sorpreses d’última hora i delimitar els encreuaments definitius dels quarts de final, en els que Espanya es mesurarà a Alemanya en Beteró.

L’envit inaugural entre Gran Bretanya i Xina va ser dels més igualats del torneig, en part pel primerenc gol ( als cinc minuts de començar el joc) de Bray i també per l’apatia ofensiva de les orientals. Tant és així que des d’eixe moment i fins al minut 57 no va canviar el marcador fins que de nou Bray va penjar el 2-0 definitiu i va certificar el primer lloc del seu grup per a les angleses i el quart per a les asiàtiques.

Las #RedSticks en Beteró

Molt més intens va ser el disputat a les 15 hores entre Estats Units i Irlanda, amb alternatives constants en les dos porteries des dels primers instants. Quelcom que no obstant això no es va traduir en gols per a cap d’ambdós esquadres fins a l’últim minut abans del descans, quan Grey va posar el 0-1 a favor de les irish. Un calc del que ocorreria faltant 60 segons, quan va sentenciar O’Flanagan després d’un robatori en la línia de 22.

Van marcar l’equador de la jornada Sud-àfrica i Alemanya, amb una nova mostra (inesperada) d’igualtat. Fins al punt que es va arribar amb empat a zero a la parada del segon acte, quelcom que deixava a Alemanya segona classificada del Grup B i acostava al perdedor del xoc entre Espanya i Argentina a mesurar-se amb les teutones. Un extrem que es va confirmar davant de la impossibilitat d’ambdós esquadres d’anotar tant algun.

No li va importar d’inici esta possibilitat a les xiques de Adrian Lock, que amb menys de cinc minuts van tindre suficient per a obrir la llanda de la mà de Cristina Guinea. Però l’assetjament sud-americà va ser constant, fins a trobar a dos minuts del descans l’empat en una jugada en l’àrea de Macarena Rodríguez. I a cinc minuts del final del xoc, culminava la remuntada amb un penal córner excel·lentment executat per Julia Gomes. El gol de Petchamé a 30 segons del final no canviaria les coses, però deixaria almenys un bon sabor de boca en les redsticks.

D’esta manera, el dijous reprendrà el torneig ja en fase d’eliminatòries, disputant a les 14 hores els quarts de final davant de la potent Alemanya. La resta d’eliminatòries les conformaran Gran Bretanya contra Sud-àfrica a les 11:30, Argentina davant d’Estats Units a les 16:30 i Irlanda versus Xina a les 19.