Notícies

Espanya cau davant d’Alemanya en la mort sobtada i el camí per a aconseguir Rio 2016 és un poc més llarg

•

El més intens amb diferència va ser el xoc entre Espanya i Alemanya, no sols pel seu valor emocional sinó per l’enorme ritme físic amb què van afrontar les dos seleccions el primer temps. I encara que la majoria d’ocasions, en forma de penal córner, van ser per a les germàniques, dos llançaments de Ybarra van frenar l’ímpetu teutó, aconseguint el descans amb un tens 0-0. Un stroke a tres minuts del final del tercer acte, provocat per una jugada de Carlota Petchamé, va permetre a Lola Riera anotar el 0-1. Empataria Hoffmann a 8 minuts del final i espanyaria el partit, arribant als shootouts. On, a pesar de posar-se 2-0 per davant, van arribar a la mort sobtada i van caure eliminades.

Les nostres s’enfrontaven en quarts de final a Alemanya, sexta potència mundial, amb l’objectiu d’arribar a semifinals i quasi tocar amb les mans a eixes tres primeres posicions. Les d’Adrian Lock estarien molt prop de superar a les alemanyes i plantar-se entre els quatre millors combinats de València però després del 1-1 final, la tanda de shoot-outs (3-2) donaria la victòria a Alemanya. Ara, les RedSticks continuaran barallant a València per fer-se amb una quinta plaça que, a l’espera del que succeïsca en els campionats continentals, també podria acostar a l’absoluta femenina a Rio 2016.

españa alemania

Les d’Adrian Lock eixirien amb moltíssima força en els primers minuts del partit. Alicia Magaz i Glòria Comerma intentarien generar perill amb dos accions per banda dreta que aconseguiria defendre bé el combinat alemany. A poc a poc, les germàniques s’assentarien en el camp i, després de suportar bé l’ímpetu inicial amb què eixien les RedSticks, es farien amb la possessió de la bola. A pesar d’això també els costaria crear perill real sobre la porteria de María Lopez d’Eguilaz. Ho provaria Altenburg i també Hoffman i tindria Alemanya un penal córner que trauria bé María.

En el segon quart, Alemanya tancaria durant uns minuts a les nostres en la seua pròpia àrea. I és que les germàniques gaudirien de fins a tres PC consecutius i un més uns segons després. Este últim obligaria López d’Eguilaz a lluir-se de nou. Després d’aconseguir allunyar el perill serien les de Lock les que aconseguirien fer mal a Alemanya. Tindria dos consecutives Rocio Ybarra i més tard un PC que Lola definiria sense sort.

En el tercer quart, les RedSticks serien les que es quedarien amb la possessió de la bola i anirien arribant les oportunitats. Primer en una doble ocasió, amb una rematada de Rocio Ybarra i un altre després de Lola Riera que trauria Reynolds. Més tard, Glòria Comerma trobaria en l’àrea a Ybarra i el seu llançament el tornaria a repel·lir la portera germànica. I en el 42′ arribaria el premi, el gol que ens faria somiar. Carlota Petchamé guanyaria un stroke per a les de Lock i Lola Riera el transformaria per a posar el 0-1.

GabiJuanRFEHespVSger0017

S’arribaria a l’últim quart amb l’avantatge d’Espanya en el marcador i veuríem uns minuts amb poques oportunitats clares de gol però acostant-nos al final del partit Alemanya començaria a tindre més presència en l’àrea de les RedSticks i després d’una bona combinació Eileen Hoffmann faria l’empat (51′). Abans del final, les nostres encara tindrien una per a desfer el 1-1 en una gran jugada de Bea Pérez que arribaria a tocar Ybarra però que no trobaria el camí del gol.

El 1-1 ens portaria als shoot-outs i començarien molt bé per a les de Lock amb un paradàs de Mari Ruiz en el primer llançament alemany. Gigi marcaria per a les RedSticks, tornaria a evitar el gol Ruiz dos vegades més i Bea Pérez posaria a les nostres 0-2. Però en els següents llançaments Reynolds brillaria i Alemanya empataria la ronda a 2.

Ja en la mort sobtada, Gigi Oliva assumiria la responsabilitat de marcar i la portera alemanya aconseguiria evitar el seu tant. Beteró s’encolliria, patiria i Franzisca Hauke encararia a Ruiz i aconseguiria el gol per a les germàniques. Alemanya es portava la victòria en els shoot-outs i les RedSticks ploraven sobre el camp blau de Beteró.

En els shoot-outs, sí. Derrota, però després de plantar cara i després de quasi acariciar amb les mans la victòria. No estaran en semifinals de l’Hoquei World League de València però continuaran lluitant per una quinta plaça que també els donaria opcions d’estar en Rio. El primer pas serà superar a Sudàfrica el dissabte a les 14h i este equip, capaç de lluitar, de patir i de créixer tant de segur que serà capaç d’alçar-se i barallar per ella. Fa uns anys haguera paregut impossible plantar cara a potències mundials com a Argentina o Alemanya.

Gols:

Alemanya 1-1 Espanya (3-2 shoot-outs) (Hoffmann 51′ / Lola Riera 42′, PS). En els shoot-outs: gols de Gigi Oliva, Bea Pérez, Teschke y Hauke / Hauke