Notícies

Els Jocs Esportius 2022/23 comptaran amb la figura pionera del responsable de Joc Net

 • ,

Els Jocs Esportius 2022-2023 han incorporat per a aquesta temporada 2022/23 la figura pionera de el responsable de Joc Net. La Fundació Esportiva Municipal continua progressant en matèria de prevenció de conductes antiesportives en l’esport base i per això els JJDD d’aquesta edició comptaran amb una persona, que serà proposada per la pròpia entitat o club, i que assumirà el càrrec de responsable de Joc Net durant tota la temporada. La formació es realitzarà mitjançant una xarrada informativa en línia (duració màxima de dues hores) i s’establiran diverses dates entre els mesos de novembre a gener perquè hi haja més oportunitats de realitzar-la.

Aquesta figura vetlarà perquè l’entorn eduque-esportiu en el qual es disputen els Jocs Esportius siguen concordes als valors de respecte, solidaritat, companyonia, educació i esportivitat que es promouen amb el programa ‘Elige esos Cinco’. Les entitats que no designen a un responsable de joc net per a aquesta temporada no podran participar en aquesta. Així mateix, els entrenadors hauran de valorar ‘el joc net’ de les trobades; l’actitud de l’equip contrari com de l’àrbitre. Els equips participants presentaran un entrenador amb titulació esportiva oficial que haurà d’inscriure’s en la fulla d’equips i ser presents dirigint a l’equip durant tots els partits que se celebren en la temporada.

D’altra banda, podrà autoritzar-se la participació d’equips de fora de València d’una distància pròxima, prèvia consulta a la federació esportiva corresponent i a la Conselleria, en funció de la disponibilitat de recursos i sempre que no interferisca en el normal desenvolupament de la competició esportiva municipal de València.

Els Jocs Esportius 2022/23 comptaran amb la figura pionera del responsable de Joc Net

Els Jocs Esportius 2022/23 comptaran amb la figura pionera del responsable de Joc Net

La participació podrà ser mixta en qualsevol de les categories sempre que els participants tinguen l’edat corresponent. En general, benjamí/aleví no hi haurà classificacions i els partits seran sempre amistosos. Excepcionalment, en alevins, alguns esports organitzaran classificacions, reflectint-se aquesta normativa en les bases de competició. Mentre que la categoria prebenjamí només podrà participar en la disciplina de multiesport.

L’inici dels campionats o jornades està previst entre el 28 d’octubre i el 5 de novembre de 2022. L’oferta esportiva programada per a aquest curs, en els nivells de competició únic i de promoció és la següent: esports que s’organitzen mitjançant lliga regular bàsquet, handbol, hoquei, futbol sala, voleibol i rugbi; mentre que els esports que s’organitzen per calendari de jornades són: escacs, bàdminton, esgrima, atletisme, multiesport (Mini Olimpíades). Encara que aquest llistat podria ampliar-se en funció de l’oportunitat esportiva justificada.

INSCRIPCIÓ ALS JOCS ESPORTIUS

El passat 19 de setembre es va obrir el termini d’inscripció per als Jocs Esportius 2022-2023, que estarà habilitat fins al pròxim 14 d’octubre a les 20 hores. En les modalitats de caràcter individual i altres esports l’inici de campionat dels quals no estiga fixat per al 22 d’octubre, es realitzaran les inscripcions almenys 20 dies abans de l’inici de la competició.

Enguany s’ha avançat la data respecte a les últimes edicions, coincidint amb l’inici de les inscripcions de les Escoles Esportives. La inscripció dels Jocs Esportius Municipals es realitzarà per en la pàgina web del OA FDM: www.juegos.deportevalencia.com.