Notícies

El XXII Trofeu Futbol platja combina l’essència de sempre amb la seua edició més ambiciosa

 • 

L’edició més ambiciosa del Trofeu Futbol platja Ciutat de València ha rebut hui el tret d’eixida amb la presentació en societat del mateix que ha tingut lloc en la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal amb la presència de María Ángeles Vidal, Gerent de la Fundació Esportiva Municipal,; Fernando Giner, president del València CF Futbol platja i Antonio Jara, entrenador del llevant UD i Carlos Egea, gerent de Futplaya Eventos, empresa organitzadora del Torneig que tindrà lloc en la platja de Les Arenes els pròxims dies 18 i 19 de juliol.

En esta edició, a més de Trofeu Amateur –En el que participaran 20 equips masculins i 4 femenins, es disputarà la Iª Copa Nacional de Futbol Platja, que enfronta a l’elit del futbol platja espanyol.

ConCocacola

Precisament Carlos Egea, gerent de Futplaya Eventos, ha anunciat els cinc equips que participaran en la I Copa Nacional i que són València, Levante, Huracán, La Nucía i el Vilanova, vigent campió de Catalunya. Al temps, ha explicat que la intenció és que esta primera edició siga l’embrió de “una futura Copa Autonòmica en què estaran invitats també el Castelló, el Hércules… La idea del futbol platja és consolidar este esport com un esport per a tot l’any per les condicions de platja i climatològiques la nostra ciutat. L’edició número 22 ha costat més, perquè la situació no és la millor, els patrocinadors i institucions patixen, però estem molt contents amb el que presentarem, un retorn al principi, quan vam inventar unes regles que després van ser adoptant-se i li vam donar un caràcter molt popular, però ara ha passat quasi a ser professional”. Egea va anunciar que hi haurà definitivament “24 equips en la categoria amateur i 4-5 en professional i quatre equips femenins”.

Per la seua banda, María Ángeles Vidal, directora gerent de la Fundació Esportiva Municipal va expressar la seua felicitat per albergar una nova edició del Trofeu. “No és fàcil, ens acostumem a posar-li números romans a les prova i creiem que és senzill. Este torneig ha popularitzat la platja i ha ajudat a la platja de La Malva-rosa. La consolidació del futbol platja en la ciutat ha passat de ser un element estacional només a l’estiu, a estar tot l’any treballant i ser més que dos tornejos estiuencs. Un referent d’esta disciplina esportiva”.

La 1a Copa Nacional ha de ser la bestreta de la primera copa autonòmica a València, amb el suport i estructura de la federació. Són jugadors federats i és veritat que hi ha molta diferència entre eixos equips i la resta, perquè entrenen tot l’any. Hi haurà un campió de la Copa Nacional i una final com sempre de la final amateur, però prompte esperem sumar a altres clubs com Elche o Hércules.

En l’acte de presentació van estar també Fernando Giner, president del València CF Fútbol Playa i Antonio Jara, entrenador del Levante UD Fútbol Playa.

Viala-Jara

L’exfutbolista internacional, que a més presidix l’Associació de Futbolistes del València, va aclarir que “el València CF com a futbol platja complirà un any i el nostre futur és esperançador i passa per que el club aposte per nosaltres com sé que farà i que es consolide el nostre esdeveniment. El València CF intentarà arribar a la final i veure el que passa, però l’important és consolidar a l’equip i donar-li al torneig més rellevància nacional i internacional. Dins del camp, tots volem guanyar i esperem que siga el VCF el que ho faça”.

Antonio Jara, tècnic del Levante, va arreplegar el repte i va explicar que el nivell del Futbol platja valencià “està molt amunt. Cal destacar on està el futbol platja valencià a hores d’ara. El Levante UD va ser semifinalista l’any passat i ha guanyat diversos tornejos, com el VCF, que va guanyar a Gandia. El futbol platja ha crescut gràcies a este torneig i ho va a continuar fent i cal pensar a fer gran este esport, amb escoles, campus i continuar tirant per a davant”.

Egea-Vidal-Giner-Jara

El seleccionador valencià, present

La Copa, a més de dirimir quin equip és el millor per estes latituds servirà també per a definir la llista de la Selecció Valenciana que participarà en el Campionat Nacional d’Espanya que es disputarà en Laredo el pròxim mes d’agost. De fet, el seleccionador José Gimeno ha confirmat la seua presència en el torneig.

Paral·lelament, i com succeïx en els últims vint-i-un anys, se celebrarà en el mateix recinte el XXII Trofeu Ciutat de València de Futbol Platja, per al que pràcticament ja s’ha completat el quadro amateur -20 equips- i el quadro femení, amb quatre esquadres més.

La fase de grups amateur reunirà a més de dos-cents jugadors que, des del dissabte al matí i fins al diumenge a la vesprada, lluitaran per succeir a Fonteta Beach, vigent campió del torneig.

Prèviament a les dos finals, es disputarà el clàssic partit entre periodistes i famosos de la ciutat, on les estreles de la crítica passaran a ser el centre de les mateixes.

Un torneig amb solera

València pot sentir-se orgullosa de ser la primera ciutat espanyola en què es va jugar un torneig d’este esport l’any 1994. Des d’eixe instant són molts els llocs que aposten pel Futbol platja com a alternativa esportiva durant l’estiu. Tanta és la influència del Torneig Ciutat de València que ha vist nàixer en el seu si al València CF, al Levante UD i a la Selecció Espanyola de l’especialitat; o que ha contemplat amb satisfacció com la FIFA ha reglamentat este esport.

El certamen, el més antic a Espanya de la seua especialitat, supera ja els vint anys de vida amb una salut de ferro. Com en les anteriors entregues, la fase prèvia del XXII Trofeu “Ciutat de València” i de la I Copa Nacional es disputarà durant tot el dissabte i el matí del diumenge.

Com marquen les regles de la FIFA, els cinc integrants de cada equip hauran de jugar descalços, amb escarpins, o calcetins i el baló i els àrbitres seran els oficials d’estos tornejos.

Una de les claus de l’èxit de les passades edicions del Trofeu de Futbol platja “Ciutat de València” radica en el suport institucional i enguany no serà una excepció. En primer lloc la Diputació de València qui, secundada per l’Ajuntament de València, s’han bolcat un any més amb esta iniciativa. A més d’ells, l’aportació privada és imprescindible perquè el Torneig haja aconseguit la seua vint-i-dosena edició. Fonamental durant estos anys ha sigut el suport d’entitats com Coca-Cola, Amstel, Arroz Dacsa, restaurant Gran Azul i Hawkers. Kelme serà l’espònsor tècnic oficial.