Notes de premsa

XXII Ciclocròs Internacional Ciutat de València reuneix figures internacionals i nacionals

 • , ,

El diumenge 17 de desembre, el llit del riu Túria es convertirà en l’escenari del XXII Ciclocròs Internacional Ciutat de València. La competició, organitzada per la Peña Ciclista Campanar i la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal, reuneix cada any en la nostra ciutat l’elit d’esta modalitat esportiva. En esta edició s’espera la presència del campió d’Espanya de ciclocròs en 2013, Aitor Hernández, i el campió d’Espanya de ciclocròs elit en 2016, Javier Ruiz de Larrinaga, entre d’altres.

El recorregut de la prova consta d’una distància de 2.950 metres de superfície plana que transcorrerà al llarg de l’antic llit del riu Túria. Entre les 9 del matí i les 2 de la vesprada els participants recorreran el circuit habilitat per a la prova i hauran de superar els obstacles situats al llarg del mateix.

En paraules de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, “gràcies a esta prova el diumenge tindrem en el llit del riu els millors ciclistes de ciclocròs, tant masculins com femenins, en igualtat de condicions, perquè vull assenyalar que la federació entrega els premis en igualtat, per a garantir que tant dones com homes, reben el mateix premi pel mateix esforç esportiu”.

Per la seua banda, el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos, ha destacat que “es tracta de l’única prova de ciclocròs que es fa dins d’una ciutat gran i enguany, per primera vegada, es retransmetrà en directe per internet”.

El torneig compta amb un total de sis categories en què competiran els més de 700 esportistes que s’esperen en esta edició. Cal destacar que el XXII Ciclocròs Ciutat de València és l’última prova puntuable per al Campionat d’Espanya i, per tant, el resultat obtingut en cada una de les categories comptarà per al torneig nacional, que es durà a terme l’any que ve.

Al llarg de cinc hores, els ciclistes participants en les sis categories recorreran els diversos traçats per l’antic llit. Per ells passaran des d’escoles de ciclisme a cadets, júniors, màster, dones i els pertanyents a l’Elit sub-23. També hi haurà activitats infantils complementàries per als més menuts.