Notícies

El València BC s’enfrontarà al IDK Euskotren en els quarts de final de la Copa de la Reina de Bàsquet femení

 • 

El quadre d’aparellaments s’ha donat a conéixer hui després del sorteig en L’Alqueria del Basket

El València BC s’enfrontarà a IDK Euskotren en els quarts de final de la Copa de S. M. la Reina 2021 de Bàsquet femení divendres que ve 5 de març. El quadre d’aparellaments per als quarts de final, les semifinals i la final d’aquest torneig s’ha conegut aquest matí després del sorteig celebrat en la pista central de L’Alqueria del Basket de València.

L’acte ha comptat amb la presència del president el València Basket Club, Vicente Solá, del president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, del director general d’Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, i de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Barberá. A més, el sorteig s’ha pogut seguir en directe a través del Twitter de la Federació Espanyola de Bàsquet (@BaloncestoESP).

D’aquesta manera, el dijous, 4 de març, s’enfrontaran en l’eliminatòria de quarts de final el primer grup compost per Perfumeries Avinguda vs Durán Maquinaria Ensino i Spar Girona vs Movistar Estudiants. I l’endemà, divendres 5 de març, se celebraran els partits del segon grup entre el València Basket vs IDK Euskotren i Lointek Guernica vs Ciutat de la Llacuna Tenerife.

Les semifinals es disputaran el dissabte, 6 de març, entre els guanyadors del primer grup i els del segon, els partits del qual se celebraran a les 13h i 16:30h, respectivament. Així, els vencedors d’aquesta fase arribaran a la gran final del diumenge, 7 de març.

Per part seua, Bernabé, ha agraït al València Basket aquesta iniciativa “perquè ens fa créixer i ens fa més fortes” i ha destacat “l’aposta decidida per l’esport femení i el bàsquet femení i per fer possible que vinguen grans esdeveniments esportius com l’Eurobasket femení, ja que proporciona a les nostres xiquetes els millors referents”.

El sorteig s’ha realitzat a través de dos bombos. En el primer s’han col·locat als cap de sèrie, és a dir, el València BC (equip amfitrió), Perfumeries Avinguda, Spar Girona i Lointek Guernica. En el segon bombo, els rivals. Es tracta dels equips classificats entre la cinquena i la huitena posició: Movistar Estudiants, Ciutat de la Llacuna Tenerife, IDK Euskotren i Durán Maquinaria Ensino.

Així, els huit millors equips de la primera volta de la Lliga Femenina Endesa han conegut el camí que deuran traçar per a alçar-se amb el títol de campió el pròxim 7 de març. La competició serà retransmesa per Teledeporte.

València serà la seu de les dues pròximes temporades

La ciutat de València serà la seu de les temporades 2021 i 2022 de la Copa de la Reina gràcies a la seguretat i fiabilitat que ofereix en temps de pandèmia. El bon fer a nivell esportiu ha quedat demostrat amb la celebració de diverses competicions en els últims mesos. Entre elles destaquen la Fase Final Excepcional de la Lliga Endesa, les concentracions de les seleccions de bàsquet tant absolutes com de base i el Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament.

Aquesta cita serà una altra bona demostració de la capacitat organitzativa de València com a ciutat segura per a la celebració d’esdeveniments esportius. A més, en l’horitzó està la fase final de l’Eurobasket femení 2021, en el Pavelló Municipal Font de Sant Lluís.