Notes de premsa

El Trofeu Ciutat de València de Futbol Platja celebra la vint-i-cinquena edició amb el primer partit mixt de la seua història

 • , , ,

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha participat aquest matí en la presentació del XXV Trofeu Ciutat de València de Futbol Platja, que ha tingut lloc en les instal·lacions del Complex Esportiu Cultural Petxina. El torneig estiuenc per excel·lència, que enguany celebra la seua 25 aniversari, tindrà lloc els dies 14 i 15 de juliol en la platja del Cabanyal, on acollirà el primer partit mixt de la seua història, a més de la competició de futbol platja amateur de primer nivell i la Copa Falles Pronokal.

La delegada municipal ha destacat la longevitat del certamen : “25 anys de presència d’un torneig és important, perquè no solament es consolida sinó que també demostra que és capaç d’avançar, millorar i adaptar-se als temps per a seguir mantenint l’interès dels veïns i veïnes i de tots els afeccionats”. “Enhorabona a l’organització per les millores introduïdes i les novetats, com aquest primer partit mixt que es va a dur a terme”, ha assenyalat la regidora.

L’acte de presentació també ha comptat amb l’assistència de la diputada delegada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García; així com del gerent de Futplaya Esdeveniments, Carlos Egea.

Durant tot el cap de setmana s’espera que arriben a València mig miler de jugadors i jugadores provinents de diferents comunitats i països, -un combinat de Senegal ja ha confirmat la seua presència- els qui tornaran a resoldre sobre l’arena el trofeu al millor equip amateur de futbol platja de la ciutat.

A més, després de l’èxit de passades edicions, el Trofeu tornarà a acollir la Copa de Falles Pronokal. La Comissió Just Vilar-Falla Plaça del Mercat, campions els dos primers anys, aspira a revalidar el títol davant els seus contrincants de les festes valencianes.

D’aquesta forma, el Trofeu Ciutat de València torna a dividir el seu quadre de participants en dues competicions. D’una banda es disputarà la XXV edició del torneig de futbol platja en categoria masculina i femenina amateurs, en la qual es donaran cita bona part dels millors equips de futbol platja nacionals i internacionals i, d’altra banda, les comissions falleres pugnaran per saber qui és la millor sobre l’arena.

“Ens espera un bon cap de setmana d’activitat i d’oci gratuït per a tots els valencians”, ha conclòs la regidora Maite Girau.

Per acabar de completar l’àmplia programació de l’esdeveniment, l’organització ha preparat dues trobades d’exhibició per al gaudi dels aficionats i aficionades que s’apropen durant tot el cap de setmana a la platja del Cabanyal. En aquest sentit, es disputarà el primer partit mixt en la història del torneig i, abans de la final del diumenge, tindrà lloc la tradicional trobada entre famosos i periodistes de la ciutat que, en aquesta ocasió, comptarà amb exjugadores del València C.F i del Llevant O.D, entre altres.

A més, un dels equips inscrits en el torneig, Creu Roja (Boza FC), està compost de forma íntegra per persones migrants arribades a les costes espanyoles, entre elles tres rescatades pel vaixell Aquarius. cal recordar que la flotilla amb el Aquarius va atracar a València el passat 17 de juny després que el Govern d’Espanya decidira acollir a les 630 persones que navegaven pel Mediterrani “per raons humanitàries”. 

L’equip de Creu Roja està format per joves d’entre 18 i 30 anys procedents de Guinea Conakry, Costa d’Ivori, Mali i Mauritània. Els integrants del Aquarius es troben actualment en el Sistema Estatal d’Acolliment i Integració per a Persones Sol·licitants i Beneficiàries de Protecció Internacional, programa que és gestionat per Creu Roja per al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.