Notes de premsa

El tir i arrossegament arriba al jardí del Túria

 • , ,

El Tram IX del Jardí del Túria acull estos dies el XI Concurs De Tir i Arrossegament ‘Ciutat de València’, amb exhibicions i competició d’este esport autòcton els dissabtes i diumenges d’este mes. En concret, els dies 19 i 20, i 26 i 27 de setembre.

Esta disciplina de Tir i Arrossegament és un dels esports tradicionals valencians on un cavall lligat a un carro carregat de sacs d’arena ha de recórrer una pista d’arena guiat per un carreter en el menor temps possible.

Una competició tradicional del nostre patrimoni històric i cultural en el que es decidix, tant pel potencial de l’animal com per la destresa del carreter. Un esdeveniment que organitza anualment l’Agrupació de Falles La Seu-Xerea-El Mercat.

Tramo IX del Jardín del Turia acoge estos días el XI Concurs De Tir i Arrossegament ‘Ciutat de València’

Tramo IX del Jardín del Turia acoge estos días el XI Concurs De Tir i Arrossegament ‘Ciutat de València’

Les cavalleries es desplacen en una pista d’arena entre 45 i 60 metres de longitud i sobre una base d’un metre i mig d’arena el que dificulta encara més el desplaçament del carro. Totes les cavalleries són pesades abans de la prova i arrosseguen una càrrega proporcional al pes de l’animal, sent esta de 2,5kg de pes per cada quilo de pes del cavall.

Durant els dos caps de setmana que es disputarà este concurs hi haurà proves diferents en què participaran cavalleries dels pobles i pedanies de València.