Notes de premsa

El rugbi serà el protagonista en la quinta jornada de les MiniOlimpiades 23/24

 • , , ,

Xiquets i xiquetes de primer cicle de Primària gaudiran de l’esport  de la pilota ovalada en el Tram V del Riu Túria el pròxim 20 d’abril

L’emoció de l’esport per als i les menors d’edat continuarà en la quinta i penúltima jornada de les MiniOlimpiades 2023/2024 amb el rugbi com a esport protagonista el pròxim 20 d’abril al Camp de Rugbi de les Instal·lacions del Tram  V del Riu Túria de 10:00 a 13:00 hores. Xiquets i xiquetes de primer cicle de Primària, d’entre sis i set anys d’edat, tindran l’oportunitat de gaudir d’un dia ple d’esport, convivència i aprenentatge.

Les MiniOlimpiades estan organitzades per la Fundació Esportiva Municipal i, en esta ocasió, la jornada es desenvolupa en col·laboració amb la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, on es practicaran jocs preesportius basats en este esport.

La jornada s’estructura en forma de circuit amb sis a huit estacions, on els i les participants gaudiran d’activitats representatives dels esports oferits en el programa dels Jocs Esportius Municipals (JJDDMM) de València. Cada equip, compost per sis a huit xiquets i xiquetes, estarà acompanyat per un o una monitor o monitora i participarà en activitats d’aproximadament dotze minuts de duració en cada estació.

El rugbi serà el protagonista en la quinta jornada de les MiniOlimpiades 23/24

El rugbi serà el protagonista en la quinta jornada de les MiniOlimpiades 23/24

Per a més informació, poden accedir a la web: https://www.fdmvalencia.es/esport-escolar/jocs-esportius/ (punxar en multiesport) o bé posar-se en contacte amb l’Oficina dels Jocs Esportius Municipals a través del correu electrònic: jocsesportius@fdmvalencia.es o telefonant al 633 685 035 de dilluns a divendres de 16:00 – 19:00 h.

La data límit d’inscripció per a esta quarta jornada és el pròxim dia 18 d’abril o fins a completar el màxim de 32 equips participants.

Després d’una programació compresa entre els mesos de novembre de 2023 i maig de 2024, amb un total de sis activitats en diverses instal·lacions esportives municipals i localitzacions de la ciutat de València, les MiniOlimpiades 2023/2024 es donaran per finalitzades el pròxim 25 de maig amb unes jornades multiesportives en la instal·lació *Beachbol de la Platja de la Malva-rosa.

Xiquets i xiquetes de primer cicle de Primària gaudiran de l'esport  de la pilota ovalada en el Tram V del Riu Túria el pròxim 20 d'abril

Xiquets i xiquetes de primer cicle de Primària gaudiran de l’esport  de la pilota ovalada en el Tram V del Riu Túria el pròxim 20 d’abril

Què són les MiniOlimpiades?

Les MiniOlimpiades són una activitat multiesportiva emmarcada dins del projecte dels JJDDMM de València i s’han consolidat com un esdeveniment més que esperat en el calendari esportiu dels i les menors d’edat de la ciutat. Estes activitats tenen l’objectiu de introduir progressivament als i les edats més joves en l’esport i adaptar les pràctiques esportives a les seues capacitats evolutives, oferint una experiència enriquidora i divertida.

El multiesport permet ampliar l’experiència dels i les escolars, en enfrontar-los amb la pràctica de diversos esports i diferents moviments tècnics, alguna cosa que els i les acadèmiques consideren el més adequat per a l’educació física i la iniciació esportiva de les edats més joves.

Esta activitat reunix totes les condicions necessàries per a garantir una correcta iniciació: protecció de la salut dels menors d’edat en adaptar l’esport a les seues capacitats actuals; promoció d’una educació física integral en estimular una gran varietat de moviments i tècniques esportives i; a més, evita riscos com l’estrés i ansietat que, moltes vegades s’associen a la  competició esportiva, en xiquets i xiquetes.