Notes de premsa

Javi Fuego apadrina el projecte ‘Valora el Joc Net’ que vetla pel fair play en l’esport escolar

 • , , , ,

Javi Fuego apadrina la presentació de l’aplicació web i va exposar els avantatges de mon mòbil

La Fundació Esportiva Municipal porta temps vetlant per l’ús del ‘bon joc’ en tots els programes esportius en què participa, entre elles, la campanya Futbol Amb Respecte. Per això, va preparar en La Sala d’Actes del Complex Esportiu i Cultural Petxina una reunió obligatòria per a totes aquelles entitats inscrites en els Jocs Esportius municipals en la temporada 2014/15 que prendran part en els campionats esportius de les disciplines següents: Bàsquet, Handbol, Futbol Sala, Hoquei, Rugbi i Voleibol.

Com a novetat esta temporada, es posa en marxa el projecte “Valora el Joc Net” en el que s’avaluarà, per part d’entrenadors i àrbitres, als altres agents que participen en la partida o encontre (jugadors, públic i entrenador de l’equip adversari). Ahir va ser presentat este programa per part de Cristóbal Grau, Regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de València; i el jugador del València C.F. Javi Fuego, els que van remarcar la importància d’estos valors esportius en la formació dels nostres jóvens.

Javi Fuego apadrina el programa "Valora el Juego Limpio"

Javi Fuego apadrina el programa “Valora el Juego Limpio”

Cristóbal Grau va assegurar que “la FDM València a través del Pla Estratègic de l’Esport treballa a favor del joc net i el respecte, junt amb la formació en valors a través de l’esport. Encara continuen existint actes poc esportius que no hem d’ocultar, si no posar ferramentes com esta plataforma per a combatre’ls”.

Per la seua banda, Javi Fuego va remarcar que “no seria el futbolista que sóc i no hauria arribat al València C.F. sense la formació en valors que he rebut. Jo, per exemple, mai em perdonaria rebre una segona groga i ser expulsat per protestar a l’àrbitre, em pareixeria egoista i poc solidari amb l’equip”.

La presentació va continuar exposant els detalls de l’aplicació web a tots els tècnics, entrenadors i formadors assistents. Tots els entrenadors de les entitats inscrites hauran de comprometre’s a realitzar l’enquesta post partit que s’ha confeccionat amb este fi. Es tracta d’una enquesta en suport informàtic que pot contestar-se, de forma molt senzilla i ràpida, des de qualsevol dispositiu electrònic, ordinador, mòbil, tablet, etc.

Javi Fuego apadrina el programa "Valora el Juego Limpio"

Javi Fuego apadrina el programa “Valora el Juego Limpio”

Amb esta iniciativa, es pretén instaurar un sistema de valoració del comportament o conducta esportiva (joc net) dels diferents agents que interactuen en l’acte esportiu. Seran els propis educadors (entrenadors i àrbitres – Observadors qualificats-) els que actuaran com a observadors de la competició i realitzaran les seues valoracions en funció d’allò que s’ha viscut en les respectives encontres, partits i jornades de la competició. Estes valoracions que es poden realitzar a través d’Internet, per qualsevol sistema operatiu (PC, portàtil, mòbil…) es registren en una base de dades de la FDM. Este registre permetrà seguir la trajectòria esportiva de l’equip referida a la conducta esportiva general dels seus membres (jugadors, entrenadors i acompanyants).

Els resultats d’esta avaluació seran reflectits en una classificació general de joc net que serà pública. Estes classificacions es publicaran en la pàgina web de la FDM i podran ser consultades per tots els participants.