Notes de premsa

El projecte València Ciutat del Running crearà un nou circuit il·luminat i senyalitzat de 5 quilòmetres en el Jardí del Túria

 • , ,

La Fundació Trinidad Alfonso impulsarà la creació d’un circuit de 5 quilòmetres que recorrerà els Jardins del Túria. Es tracta d’un ambiciós projecte de futur impulsat per la fundació que presidix Juan Roig i que s’engloba dins del marc de desenrotllament del Projecte València Ciutat del Running. El circuit es desenrotllarà en el pulmó de la capital valenciana i servirà per a dinamitzar una zona freqüentada cada dia per milers de corredors.

El projecte contempla la creació d’un nou vial que travessarà pràcticament de cap a cap l’antic llit del riu Túria. Este circuit, que portarà el nom de “Circuit 5K Jardí del Turia“, transcorrerà entre els ponts Nou d’Octubre i el del Ángel Custodi, junt amb el parc Gulliver. El recorregut comptarà amb senyalització lumínica al llarg de tot el traçat per a facilitar la pràctica nocturna d’este esport. De la mateixa manera, es crearà una senyalètica per a mesurar quilomètricament el recorregut cada 100 metres i es crearan zones d’entrenament específic, estirades o hidratació.

Plano del Circuito.

Plano del Circuito.

Per a la realització del projecte, que serà dirigit per l’arquitecte Carlos Campos, s’ha actuat de forma coordinada amb els servicis municipals d’esports, enllumenat, i jardineria. Igualment, s’ha comptat amb el suport tècnic d’una institució de la solidesa científica de l’Institut de Biomecànica de València (IBV).

Per a la confecció del mateix s’han tingut tenint en compte factors mediambientals per a evitar l’eliminació o el trasllat d’arbres. A més, es van a respectar traçats ja existents perquè quede perfectament integrat en el context del Jardí del Túria. L’objectiu també és el d’ordenar el trànsit dels corredors i millorar la convivència d’estos amb la resta d’usuaris del llit. D’esta ordenació, també es veuran beneficiats tots els usuaris de l’antic llit gràcies a les millores en enjardinaments i elements comuns en general.

La Fundació Trinidad Alfonso correrà amb els gastos de la construcció del circuit, que ascendisc a uns 2 milions d’euros. A més, correrà amb els gastos de manteniment durant els deu anys posteriors. L’arrancada de les obres està previst per a l’últim quadrimestre de l’any, per la qual cosa la societat valenciana podrà disfrutar del circuit abans de finals de l’any 2015.

València Ciutat del Running

Els Jardins del Túria són actualment punt de trobada per a milers de corredors populars que troben en eixa zona de la ciutat una ruta ideal per a practicar la seua afició. A més, esta iniciativa també tractarà de fomentar que els que no córreguen s’atrevisquen a fer-ho. A més, al travessar la ciutat de cap a cap, es tracta d’una infraestructura de fàcil accés per a pràcticament tots els valencians.

Amb esta iniciativa, la Fundació Trinidad Alfonso continua impulsant un Projecte, València Ciutat del Running, que no ha deixat de donar passos des que es presentara el passat mes de gener. En els últims mesos ha anat mantenint reunions amb diferents agents socials, com ara el sector hoteler, de la restauració o els propis clubs organitzadors de carreres de la ciutat, amb la intenció d’implicar-los a tots ells en la consecució de l’objectiu de convertir a València en un referent mundial del turisme esportiu en el món de la carrera a peu.