Notes de premsa

El poliesportiu de Natzaret acollirà el campionat d’Espanya de Colpbol el juny vinent

 • , ,

Este matí s’ha presentat en la Sala Mesquita de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport la segona edició del Campionat d’Espanya de Colpbol que se celebrarà el pròxim juny  en el poliesportiu municipal de Natzaret. La cita tindrà lloc el cap de setmana del 22 al 24 de juny i les inscripcions es mantindran obertes fins al 21 d’abril en una primera fase d’inscripció i, les places restants, s’assignaran en funció de les sol·licituds de participació rebudes fins al dia un de juny.

L’acte ha comptat amb la participació de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, qui ha assenyalat que “el colpbol és un esport nascut a València que dóna mostra de la creativitat que hi ha en la nostra ciutat i que representa els valors de l’esport com són el treball en equip, la igualtat, no solament de gènere sinó també la inclusió, en una activitat on tots i totes poden participar”.

Al costat de la delegada municipal ha estat el Director General d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, l’alcalde Burjassot, Rafa García i el creador d’aquesta modalitat esportiva i professor d’Educació Física, Juanjo Bendicho.

La segona edició de la València Colpbol Cup es torna a celebrar en dues seus, València i Burjassot. El torneig, que es desenvoluparà amb una estructura de joc molt similar a la de l’anterior edició, reunirà als jugadors i jugadores d’aquest esport procedents de la resta d’Espanya, els quals tindran l’oportunitat de competir a nivell nacional.

El colpbol compta ara amb 20 anys de vida, temps en el qual s’ha convertit en una alternativa real als esports d’equip més tradicionals a causa de, entre altres factors, al seu més ampli sentit transformador i diferent, així com cooperatiu i integrador pel que fa a les disciplines més comunes.

Aquesta innovadora modalitat compta ja amb el reconeixement social i de les administracions públiques. A més, ha sigut guardonat en dues ocasions, amb la consecució del Premi Nacional d’Innovació Educativa 2011 -atorgat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport-, i el primer Premi Empren Esport 2017, que lliura Marca juntament amb la Fundació Trinidad Alfonso.