Notes de premsa

El Palau Velòdrom Lluís Puig acollirà a 500 karatekes europeus en el European Shin-Kyokushin Karate Championships 2024

 • , , ,

El campionat europeu d’esta modalitat d’art marcial reunirà més de 300 oficials i àrbitres de 21 països de tota Europa durant el 24 i 25 de maig

Este matí s’ha presentat el European Shin-Kyokushin Karate Championships 2024 a la Sala de Premsa del Complex Esportiu Cultural Petxina, campionat que se celebrarà els dies 24 i 25 de maig. A l’acte han assistit la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, el president de la Federació Kyokushinkai España, Pedro Soriano, i el coordinador general de la competició, Adrián Navarro.

El European Shin-Kyokushin Karate Championships 2024 és una competició internacional de karate de contacte, tant en kata (formes) com en kumite (combat), en categories Sènior i Júnior, que se celebra al Palau Velòdrom Lluís Puig i començarà este divendres 24 de maig de 08.30 hores a 19.00 hores, amb les finals a les 17.00 hores, per a la categoria Júnior (nascuts entre 2006 i 2007) i la mateixa programació este dissabte 25 de maig, per a la categoria Sènior (edat mínima de 18 anys).

El Campionat d’Europa comptarà amb la participació de 500 competidors i més de 300 oficials i àrbitres de 21 països de tota Europa: Espanya, Àustria, l’Azerbaidjan, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, França, Geòrgia, Alemanya, Grècia, Hongria, Letònia, Lituània, Països Baixos, Noruega, Polònia, Romania, Suïssa, Suècia i Ucraïna.

El Palau Velòdrom Lluís Puig acollirà a 500 karatekes europeus en el European Shin-Kyokushin Karate Championships 2024.

El Palau Velòdrom Lluís Puig acollirà a 500 karatekes europeus en el European Shin-Kyokushin Karate Championships 2024.

Esta modalitat de karate té un gran arrelament en diferents països d’Europa, com Polònia, Lituània i Hongria, on compta amb un gran seguiment. També es troba establit a Espanya, amb clubs distribuïts en tot el territori, i amb una densitat major a la Comunitat Valenciana.

Alguns dels clubs més rellevants de la Comunitat Valenciana tindran representació en el campionat, com MULTISPORT de Carlet, DEPORTIVO LEO d’Alzira, CD KOTKI de Carcaixent, CE DARUMA de Castelló, PASCUAL REQUENA de Villena, CD KIHON de Guadassuar o KUROBI d’Ontinyent.

La categoria Júnior tindrà diferents modalitats: kata femenina, kumite femení (-50 kg, 50-55 kg, 55-60 kg, 60-65 kg, +65 kg), kata masculina, kumite masculí (-60kg, 60-65kg, 65-70kg, 70-75kg, 75-80kg, +80 kg) i kata en equip mixt.

Respecte a la categoria Sènior, les seues modalitats seran: kata femenina, kumite femení (-50kg, 50-54kg, 54-59kg, 59-65kg, +65 kg), kata masculina, kumite masculí (-60kg, 60-70kg, 70-80kg, 80-90kg, +90 kg) i kata en equip mixt.

Cada país tindrà dos participants en cada categoria de kumite i kata. El país amfitrió, Espanya, tindrà un participant addicional en cada categoria de kumite i kata.

El campionat europeu d'esta modalitat d'art marcial reunirà més de 300 oficials i àrbitres de 21 països de tota Europa durant el 24 i 25 de maig.

El campionat europeu d’esta modalitat d’art marcial reunirà més de 300 oficials i àrbitres de 21 països de tota Europa durant el 24 i 25 de maig.

El Kyokushinkai és un estil de karate que, en el seu vessant competitiu, es desenvolupa en la modalitat de kata (formes) i combat de contacte. Esta modalitat d’art marcial és el nom que se li ha donat a l’escola fundada pel mestre Masutatsu Oyama.

Kyoku significa el més alt, shin, la veritat o realitat, i kai, ajuntar-se, associar-se. Es necessita temps per a comprendre totalment el seu significat.

El símbol de Kyokushinkai és el kanku (emblema), el kanku es deriva del kanku Kata. En esta Kata, les mans s’eleven per a mirar a través d’elles el cel i d’esta manera es forma el símbol.

Els punts del kanku representen els dits i impliquen els cims més alts, les seccions més amples, representen les nines i impliquen poder; el centre representa afinitat, que implica profunditat.

Tot el kanku està basat i tancat per un cercle, representant continuïtat i acció circular.

El European Shin-Kyokushin Karate Championships 2024, que reunix els millors exponents del karate Shin-Kyokushin de tot el continent, promet dos dies plens d’emoció, tècnica i esperit esportiu, en uns combats plens d’habilitat i destresa.