Notes de premsa

El Medio i Maratón València es marquen l’objectiu de veure córrer a tots els que tenen dorsal per a 2021

 • , ,

L’Organització confirma el desig d’organitzar les dues cites amb corredors populars i donarà als seus inscrits la possibilitat de confirmar plaça per a la pròxima edició o recuperar els diners

El Medio Maratón i el Maratón València Trinidad Alfonso EDP se celebraran en les dates previstes de 2021, 24 d’octubre i 5 de desembre, respectivament, adaptant-se a les circumstàncies de la situació sanitària. Així ho ha decidit l’organització de les proves, a càrrec de la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, i així ho havien demanat també els corredors en l’enquesta que se’ls va enviar a tots els inscrits per a 2021 i que han respost més de 16 600 participants.

Els resultats han sigut presentats en una roda de premsa en la qual també s’ha explicat el full de ruta de les carreres per als pròxims mesos i en la qual el director de carrera i president de la SD Correcaminos, Paco Borao, ha enviat un missatge d’optimisme. “En 2020 es tractava de sobreviure, en 2021 volem resistir per a en 2022 recuperar als corredors que enguany no puguen vindre i en 2023 tornar a la senda del creixement que veníem protagonitzant. Tenim un compromís amb els corredors que van confiar en nosaltres i estem treballant per a ells”.

El gerent de la SD Correcaminos, Juan Botella, ha disseccionat les xifres de l’enquesta en la qual destaca que el 76,10% dels inscrits a la marató i el 69,98% del mig tenen intenció de córrer la prova. “El nostre objectiu és veure córrer a tots els que tenen dorsal ara mateix i ens confirmen que volen participar en 2021. I qui no desitge o no puga participar enguany, podrà recuperar l’import de la seua inscripció”, va afirmar. Aquesta opció d’elecció s’habilitarà a partir del 7 de juny i per un temps limitat. 

La Organización confirma el deseo de organizar las dos citas con corredores populares y dará a sus inscritos la posibilidad de confirmar plaza para la próxima edición o recuperar el dinero

La Organización confirma el deseo de organizar las dos citas con corredores populares y dará a sus inscritos la posibilidad de confirmar plaza para la próxima edición o recuperar el dinero

Hi haurà una llista d’espera per a donar cabuda als corredors que tenen una inscripció preferent, els quals, si hi haguera baixes, serien els primers a aconseguir un dorsal. “Continuarem cuidant al corredor com sempre: atenent el seu desig i deixant-li triar si vol córrer o recuperar els seus diners”, va afegir. Seguirà sense obrir-se inscripcions al públic general, fins que l’Organització dimensione les necessitats de la cita.

En aqueix sentit, el 74,98% dels enquestats en els 42K i el 70,30% en els 21K han dit que no participarien de ser obligatori un test PCR a càrrec del corredor 72 hores abans de les proves, unes xifres que es rebaixen lleument (64,14 en marató i 61,69 al mig) si parlem d’una prova d’antígens. Divisió d’opinions hi ha sobre que siga requisit necessari estar vacunat per a córrer, amb un suport del 49,50% i un 52,52% en marató i mig, respectivament. “Treballarem amb Sanitat i les autoritats per a establir les mesures sanitàries necessàries per a albergar la prova segura. La carrera s’adaptarà a les circumstàncies que marca la situació al desembre, però continuarà sent una gran carrera amb importants marques i, sobretot, amb l’alé popular que ens va faltar en 2020”.

Segons la percepció de la majoria dels corredors, les carreres populars no són esdeveniments de risc. El 59,4% creuen que són segurs si es prenen les mesures de seguretat necessàries i el 28,40% que ho seran a la tardor per l’avanç de la vacunació. Tan sols un 12,26% dels enquestats consideren que no ho són malgrat la vacuna. Per al director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, “és necessari que hi haja participants i espectadors en els esdeveniments esportius per a tornar a la normalitat en l’esport i que els esdeveniments continuen tenint patrocinadors per a ser rendibles i, com és el cas d’aquestes dues carreres, suposar una font d’ingressos per a la ciutat”.

El Medio i Maratón València es marquen l'objectiu de veure córrer a tots els que tenen dorsal per a 2021

El Medio i Maratón València es marquen l’objectiu de veure córrer a tots els que tenen dorsal per a 2021

Igualment, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, va incidir en la necessitat de celebrar esdeveniments i en què València ha demostrat ser un destí segur: “La nostra intenció és poder celebrar el Mig i la Marató enguany i que siga popular on puguen córrer totes les persones que ho desitgen. És la nostra intenció, però el que hem de tindre clar, com fins al moment s’ha fet, és que tot dependrà de la situació epidemiològica i això sempre serà la prioritat. La gestió sanitària realitzada i la responsabilitat de tots els valencians i valencianes, ha fet que la Comunitat siga la regió amb la incidència més baixa no sols d’Espanya, també d’Europa. S’ha fet un esforç enorme que no es pot tirar per la borda. La vacunació va a bon ritme, queden mesos per a la celebració d’aquestes dues proves, tot sembla indicar que estarem en condicions òptimes de realizar-les, però serà com dic, la situació epidemiològica la marque la realització o no. València és la ciutat del Running, sempre apostarem per la nostra Maratón”.

Àmplia mostra de corredors

Un total de 13 609 corredors de totes dues proves han respost a l’enquesta que l’organització va enviar durant el mes d’abril i maig –del 22 d’abril al 2 de maig en el cas del 42K i del 12 al 16 de maig en el 21K– als inscrits preguntant-los sobre les seues intencions per a participar en 2021, les condicions en les quals els agradaria fer-ho i les seues percepcions en aquest any de pandèmia. En concret, han donat la seua opinió 5090 participants de la mig marató i 8589 de la marató.

Descarregar enquesta.