Notícies

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso prepara un 25 aniversari per a fer història

 • 

La 25a edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la SD Correcaminos, partix com la més espectacular en el seu quart de segle d’història. Després del gran rècord collit en l’edició de 2014, sexta marca masculina de tots els temps i millor crono en sòl espanyol, la participació en el seu 25 aniversari presentarà el millor cartell amb l’objectiu de seguir en la cima de les carreres mundials.

D’esta manera, per a mantindre i inclús tractar l’assalt de noves metes esportives, l’organització de la Mitja Marató ha reunit un gran cartell d’atletes d’elit amb 10 corredors amb un crono acreditat per davall de l’hora en la distància. Un gran elenc mai vist en una carrera al nostre país, que ve encapçalament per Abraham Cheroben, actual recordman del circuit amb un temps de 58:48. Al veloç fondista kenyà li acompanyaren, Kenneth Kipkemoi (59:01), Matthew Kisorio (59:51 en 2014 i 58:46 en 2011) i Titus Mbishei (59:55), a més del recordman mundial de 10k i 15k en ruta, Leonard Patrick Komon qui ja atresora un temps de 59:14. Destaquen finalment els noms de Simon Cheprot (59:20 en 2013 i autor d’una marca recent de 59:32), Daniel Chebii (59:49), Vicent Yator (59:56), Edwin Rotich (59:59) i Getu Feleke, un maratonià que posseïx 59:56 en els 21,0975 quilòmetres i 2h04:50 en la distància de Filípides.

La 25ª edición del Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso, organizado por la SD Correcaminos, parte como la más espectacular en su cuarto de siglo de historia

La 25ª edición del Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso, organizado por la SD Correcaminos, parte como la más espectacular en su cuarto de siglo de historia

Les atletes d’elit femenines no es quedaran arrere. Cal destacar la presència de l’etíop Worknesh Debele (1h07:14), la kenyana Rose Chelimo (1h08:22), així com un ramell d’altres cinc corredores africanes sub 1h10. Com a novetat d’enguany, crida l’atenció la presència de fondistes de Japó. Les atletes del País del Sol Naixent veneren les carreres en ruta i comptaran en la prova amb el concurs de Eri Makikawa (1h10:27) per a discutir el domini de les africanes. El temps de referència és el rècord del circuit de 1h08:01 que va aconseguir Emily Chebet en l’edició de 2014 de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso.

La presència d’estos brillants atletes serà una font d’inspiració per a tots els participants. No sols es compartix carrera amb alguns dels millors atletes del moment, a més es corre en un circuit i en una prova que crida a la superació personal. Este missatge ha calat en els runners que han tornat a triar València com el seu destí, amb un total de 12.500 inscrits dels quals un 21% són dones, la qual cosa significa un important increment del 4% respecte al curs passat i la xifra més alta de la seua història.

De la mateixa manera, cal destacar l’augment del cens internacional. En l’edició de 2015, 54 nacionalitats distintes s’ajuntaran en el gran grup que recorrerà els carrers de València per a un total d’un 13% d’inscrits, superant el 6% de l’any anterior i demostrant la projecció internacional de l’esdeveniment, així com el gran treball desenrotllat durant l’any en matèria de promoció en fires internacionals.

Un 25 aniversari inoblidable

L’organització de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha programat una gran festa de 25 aniversari en què s’ha volgut involucrar a tots, presentant un gran programa festiu. En primer lloc, s’ha llançat un gran mural en la Fira del Corredor perquè els corredors de les edicions anteriors puguen veure’s identificats dins de la història de la gran prova valenciana. Un mural que és un recorregut d’or per la història de l’esdeveniment i que desemboca en una postal gegant, on els visitants de la Fira del Corredor podran deixar el seu missatge, felicitació o dedicatòries especials. D’entre totes estes, les millors seran publicades en la premsa l’endemà de l’esdeveniment..

Un 25 aniversario inolvidable

Un 25 aniversario inolvidable

El 25 està gravat a foc fins en una de les celebracions valencianes més significatives. Així, el dissabte a les 13:25 s’ha programat una espectacular mascletà oferida per Pirotècnica Jurado. El tir tindrà lloc als voltants de la Fira del Corredor, en el Cobert 4. No podia faltar un element tan significatiu en les celebracions dels valencians com la pólvora. Una injecció d’adrenalina per a la gran cita de l’endemà.

Durant el dia de la carrera, les emocions estaran a flor de pell. Una eixida molt emocionant i una arribada que serà el colofó final a uns dies d’actes commemoratius. Una gran festa amb què es tancarà tot un cap de setmana d’esdeveniments, alguns dels quals se n’aniran desvelant en la pròpia Fira del Corredor. 

El Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso prepara un 25 aniversario para hacer historia

El Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso prepara un 25 aniversario para hacer historia

Finalment, com ve sent habitual gràcies a la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso, tots els corredors que creuen la línia de meta sumaran un euro al comptador comú que anirà destinat a l’entitat benèfica associada a la prova. En esta ocasió serà per a la Asociación Fibrosis Quistica la destinatària de la transformació de l’esforç d’eixos milers de corredors en forma de diners. Un aportació econòmica que segur tornarà a ser de rècord, unit a l’important increment de corredors respecte a l’any anterior.

Una camiseta que farà història

Per a l’edició d’enguany, l’empresa valenciana Luanvi, amb més de 25 anys d’experiència en el món de l’esport, ha sigut l’encarregada de realitzar el seu nou disseny. Utilitzant l’última tecnologia en el sector tèxtil esportiu s’ha dissenyat una camiseta, carta de presentació de la carrera, amb un aire retro, ideal per a rememorar els 25 anys de Mitja Marató en la ciutat de València.