Notes de premsa

El Medio Maratón anuncia els seus principals atletes per a volar a València

 • , ,

La carrera més ràpida del món torna a comptar amb grans noms internacionals com Kandie, Kejelcha o Kejeta a la caça de grans registres

El Medio Maratón València Trinidad Alfonso Zurich, organitzat per la SD Correcaminos, continua sent la carrera més ràpida del món en la distància gràcies al rècord mundial encara vigent de Letesenbet Gidey (1.02:52, 2021) i al segon millor temps de tota la història en homes que ostenta Kibiwott Kandie (57:32, 2020). Amb aquest elevat llistó, el Medio Maratón comptarà en aquesta edició amb importants noms d’elit internacional que viatjaran a la ciutat del running el pròxim 22 d’octubre per a volar als seus carrers.

Amb l’objectiu d’acostar-se el màxim a la plusmarca mundial aconseguida en 2021 i ser la millor marca mundial de l’any 2023, l’elit femenina estarà encapçalada per quatre atletes amb marques sub 1h06, entre elles Melat Kejeta (GER, 1.05:18), actual recordista europea en la distància, juntament amb Margaret Chelimo (KEN, 1.05:26), Gotytom Gebreslase (ETH, 1.05:36) i Tsigie Gebreselama (ETH, 1.05:46). A més, altres deu corredores amb marques en els 21,0795 quilòmetres per davall de 1h10 completen els primers noms confirmats per a córrer el 22 d’octubre.

En xics, cares conegudes del Medio Maratón València Trinidad Alfonso Zurich com els ex guanyadors de passades edicions Kibiwott Kandie (KEN, 57:32) i Yomif Kejelcha (ETH, 58:32) destaquen entre els favorits, al costat d’altres corredors amb marques per davall dels 59 minuts com Matthew Kimeli (KEN, 58:43), Tadese Worku (ETH, 58:47), Hagos Gebrhiwet (ETH, 58:55) i Sebastian Sawe (KEN, 58:58).

València demostra que és, un any més, la carrera triada per l’elit mundial per a batre les seues marques

Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional per al Medio Maratón Valencia, ha assenyalat que “el retorn dels últims guanyadors en categoria masculina és senyal que aquesta carrera agrada. Esperem grans registres, així com rècords nacionals i acabar l’any sent la millor marca mundial de l’any tant en homes com en dones”.

El renovat circuit del traçat valencià continuarà permetent grans prestacions en una prova que es va instal·lar en el primer nivell mundial fa anys, i continua apostant per atletes amb experiència, així com altres joves apostes i debutants en la distància per a continuar sumant èxits esportius, tant de l’elit internacional com dels principals corredors nacionals, que seran anunciats en els pròxims dies.