Notes de premsa

La Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso estretixen llaços amb el món faller

 • , ,

La Fundació Trinidad Alfonso, col·laborador principal de Marató i Mitja Marató València Trinidad Alfonso, amb l’objectiu de fomentar i estretir llaços amb el món faller, ha proposat dos accions d’animació per a ambdós proves. L’objectiu és fomentar la participació d’un dels col·lectius més actius de la ciutat de València: Les falles.

Hui s’han donat a conéixer en el Complex Esportiu La Petxina estos premis impulsats per la Fundació Trinidad Alfonso, amb la presència de la Fallera Major de 2014 Carmen Sancho i Junta Central Fallera, la SD Correcaminos com a organitzador d’ambdós proves i l’Ajuntament de València.

IMG_8638

Acto de presentación.

En primer lloc, amb esta acció, la Fundació Trinidad Alfonso vol aconseguir implicar, inclús més si és possible, a la ciutadania, en l’animació en els carrers. Si en les últimes edicions la prova ha sigut tot un èxit amb milers de persones donant color al recorregut, comptabilitzant-se 72 animacions en 2013, ara es vol reforçar eixa calor mediterrània amb l’alegria i el color que oferix el món faller. Així, a través de Junta Central Fallera, s’ha convocat un concurs d’animacions falleres. Les comissions es podran apuntar a este certamen, tant en Marató com Al Mig Marató, animant als corredors i sent premiades en tres categories: animació més original, més nombrosa i amb millor ambientació.

D’altra banda, l’altra part d’este acostament al món faller i que és clau en ambdós proves, és el foment del corredor popular, de la qual, la SD Correcaminos sempre ha sigut un clar impulsor. Així, la Fundació Trinidad Alfonso ha proposat premiar els fallers de les comissions que complisquen els requisits següents: premi a la millor marca femenina, premi a la millor marca masculina i a la falla amb nombre més gran de corredors que creuen la meta.

En este acte de presentació de la primera edició de premis de Running faller, Cristóbal Grau, Regidor d’esports de l’Ajuntament d’esports, ha volgut agrair “el compromís de Junta Central Fallera amb l’esport i en concret amb l’atletisme popular. Celebrem esta nova era de colaboració amb la Marató i la Mitja marató, demostrant que València és una ciutat que viu l’esport”.

Per la seua banda, José Puentes, director de València Ciutat del Running i responsable d’esdeveniments de la Fundació Trinidad Alfonso, ha destacat: “Volem estar amb la gran família de les falles. La Marató i la Mitja Marató necessita de la calor de la gent i eixe esforç faller, com a corredors o animant, també té el seu premi”.

Mentrestant, Alfredo Ibarra, gerent de SD Correcaminos, club organitzador d’ambdós carreres, ha recordat “el suport puntual que ens han brindat algunes falles en anys anteriors, ara es convertix en un gran pas avant amb esta acció. La importància del suport al corredor en carrera és fonamental”.

Un Premi al Running Faller que ha sigut agraït i pres amb molta il·lusió per part del món faller. Carmen Sancho, Fallera Major de València, ha mostrat la seua gratitud als impulsors d’esta iniciativa: “Les falles són treball i diversió, on demostrem molt d’esforç en tot el que fem. Segur que les comissions respondran a esta confiança”. Per la seua banda, José Luis Vaello, secretari general de Junta Central Fallera, apuntava que “Els corredors que són fallers, podran difondre el nom de la seua falla i defendre-ho. És una iniciativa boníssima que Junta Central Fallera recolzarà perquè vaja a més”.

Els fallers o comissions que decidisquen participar poden fer-ho fins al 8 d’octubre inscrivint-se en la web de Marató i Mitja Marató València Trinidad Alfonso. En el cas que els runners ja s’hagen inscrit i vullguen fer-ho en nom de la seua comissió, hauran de posar-se en contacte amb la comissió per a actualitzar les seues dades.

MVTA_FALLAS_CARTEL MMVTA_FALLAS_CARTEL