Notes de premsa

La Marató per relleus Ekiden València s’estrena este diumenge en el Estadi del Turia amb 475 equips de sis corredors

 • , , ,

Ekiden Valencia, la marató per relleus que tindrà lloc este diumenge en el Jardí del Túria i les pistes d’atletisme, es va presentar en Petxina en una primera edició amb 475 equips de sis relevistes, que completen en sis trams la distància de 42.195 metres en diferents traçats homologats.

Momento de la presentación del Ekiden Valencia

Momento de la presentación del Ekiden Valencia

Seran sis mini-carreres de 475 persones que van entregant un relleu o ‘tasuki’ al company en un punt neuràlgic que és el Estadi del Túria, on es produïx l’eixida, el relleu i l’arribada. Una carrera d’origen japonés i que es realitza a Espanya per primera vegada amb distàncies homologades per la Federació Internacional d’Atletisme. A més, amb un èxit de participació que va esgotar les inscripcions disponibles per als equips en menys d’un mes.

Álex Aparicio, per part del grup organitzador, va recordar que “la inscripció dels equips es va esgotar ràpidament, destacant un 51% d’equips mixtos, amb presència masculina i femenina”. A més, a l’estar homologat per la IAFF, qualsevulla marca que es faça en el circuit de 5km, 10Km, o 7.195 metres tindrà validesa pels jutges, a més d’una classificació específica.

Cristóbal Grau, regidor d’Esports, va arrancar la presentació destacant la novetat que implica esta prova en una ciutat que compta amb carreres populars de totes les distàncies. “Quan un creia que ho havíem fet quasi tot, cobrint totes les distàncies i modalitats en carreres a València, presentem una nova prova que garantixen una nova festa de l’atletisme popular”.

Imagen Ekiden Valencia

Imagen Ekiden Valencia

Des de la Fundació Trinidad Alfonso, impulsora junt amb l’Ajuntament de la ciutat, del concepte València, Ciutat del Running, Juanmi Gómez va reconéixer que “Ekiden és una prova diferent, amb diferents valors però, sobretot, el treball en equip”. Mateo Castella, director d’Esports de la Generalitat Valenciana, va assegurar que “esta prova pot convertir-se en mítica, per que és innovadora. Un nou al·licient per al corredor”.

Una prova que també mostra la seua solidaritat amb AVAPACE, donant sis euros per equip a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral. La seua presidenta, María Dolores Ibarra, va assistir també a la presentació.