Notes de premsa

‘El Maratón al Cole’ creix fins als 59 centres i 17.000 escolars

 • , ,

Esta edició del 2023 és la més nombroses quant a centres i escolars

El Maratón València Trinidad Alfonso és un esdeveniment que es viu en tota la ciutat i els diferents col·lectius, més enllà dels corredors que gaudiran d’un nou repte a la ciutat del running. Així, el projecte educatiu, formatiu i esportiu de ‘El Maratón al Cole’ envaeix les aules i patis de 59 col·legis de València i la seua província per a gaudir d’activitats relacionades amb la Marató per huité any consecutiu.

Prop de 17.000 escolars d’educació primària i infantil, rècord de participants en este projecte, estan vivint a les seues aules la Marató, més enllà de la classe d’Educació Física, a través de concursos i activitats relacionades amb les diferents matèries educatives. El professorat dels diferents centres educatius, recolzat en els monitors de les activitats i la pàgina web www.maratonalcole.com, s’encarrega de dirigir als escolars en este projecte. Enguany com a novetat, des de la web tots els centres tindran a la seua disposició tots els recursos per a facilitar el desenvolupament del projecte. Esta iniciativa és impulsada per la Marató València, en col·laboració amb la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador, i que este torna a comptar amb Grup Bimbo per a desenvolupar hàbits saludables i diferents concursos i premis per als escolars. Colevisa tornarà a realitzar els tallers de menjar saludable en tots els centres.

‘El Maratón al Cole’ creix fins als 59 centres i 17.000 escolars

‘El Maratón al Cole’ creix fins als 59 centres i 17.000 escolars

Els pilars fonamentals de ‘El Maratón al Cole’ són la transmissió de valors i de la cultura de l’esforç, la millora de la qualitat educativa i la lluita contra el sedentarisme i l’obesitat. La iniciativa defensa l’esport com a eina per a la promoció d’hàbits saludables i tracta de motivar a l’alumnat per a practicar-lo fora de l’escola, en família, amics o en altres entitats esportives.

Un projecte multidisciplinari

Durant les pròximes setmanes, els alumnes protagonitzaran activitats relacionades amb la Marató i gaudiran de concursos literaris i de dibuix, carreres, jocs en equip, un minimarató i manualitats amb les quals integraran, d’una manera multidisciplinària, el món de la carrera a peu a través dels professionals d’Educació Física i Educació Artística.

Totes les activitats conclouran el 3 de desembre, dia de la celebració de la Marató València Trinidad Alfonso, amb diversos punts d’animació en els quals els centres animaran a tots els corredors.