Notícies

El Levante UD fa triplet com a campió global de la València Cup Girls 2023

 • 

El Levante UD es va adjudicar el trofeu de campió global de la València Cup Girls amb la màxima puntuació per equips en lliça. El gran trofeu es dirimeix històricament amb la suma de punts per clubs amb major aportació d’equips en el campionat. El torneig femení internacional de futbol base va celebrar aquest diumenge les finals de les quatre categories que el configuren. El CDE Muntanya Soccer es va adjudicar el títol en sub’16 després d’imposar-se en una ajustada final al CDFB L’Eliana. En el quadre Open, va ser el CD Fontsanta Fatjó el que es va coronar després de guanyar al CD Oberena. La següent final, la sub’12 de futbol 8, es va resoldre amb la victòria en el torn de penals del Levante UD davant el UD Mutilvera (A). I el títol de campiones en sub’14 va ser per al FC Barcelona, que va guanyar al Levante UD acudint als penals.

“Volem agrair des de l’organització el suport rebut per part de l’Ajuntament de València i a la Fundació Esportiva Municipal de València, de la Diputació de València, de la Generalitat Valenciana, d’una empresa com Teika respecte al partit de les ‘Referents’, o dels clubs que gestionen les instal·lacions en les quals s’ha disputat el torneig. Recollim el guant respecte al repte que ens traslladen les institucions quant a la pròxima edició de créixer en nombre d’equips, de xiquetes i adolescents participants i creixement en si del campionat, que abraça valors esportius, que té un perfil internacional i vinculat al turisme esportiu, a més de l’experiència pròpia que adquireixen les futbolistes”, va explicar.

La jornada dominical de les finals de la València Cup Girls 2023 va obrir amb el partit pel títol entre el CDE Muntanya Soccer de Cantàbria i el CDFB L’Eliana de la Comunitat Valenciana. El conjunt elianero es va avançar poc després de començar la segona part amb una diana d’Alba, però les muntanyenques van remuntar amb les dianes de Paula i de Sofia, després d’un servei de cantonada, a la vora de la conclusió. L’MVP va ser la jugadora de la Muntanya Soccer Emma Legarreta, que va rebre el seu reconeixement en el lliurament de trofeus a les subcampiones i a les campiones.

Posteriorment va ser moment de la final de la categoria Open, en la qual CD Fontsanta Fatjó català es va imposar per 0-3 al CD Oberena navarrés. Lidia, en el primer temps, i María Camila i Rin, en el segon, van anotar els punts del conjunt de Cornellà. En el lliurament de trofeus a les campiones i les subcampiones es va reconéixer com a MVP a la jugadora del Fontsanta Amor Gómez.

Va ser torn després per a la final sub’12 de futbol 8 sobre la gespa del camp de Serrans. Es van mesurar el Levante UD i el UD Mutilvera (A) en una disputada trobada que es va completar sense gols en el marcador. Superat el temps reglamentari va haver-hi un torn de penals que va començar amb protagonisme de les porteres, que van parar els dos primers llançaments dels respectius rivals. Després els gols van arribar per al 4-3 final per al Levante UD. En la cerimònia de premiación a les campiones i subcampiones es va concedir l’MVP a la jugadora del Levante, Natalia Ramón.

L’última final del torneig, corresponent a la categoria sub’14, va enfrontar al Barcelona, que havia eliminat al València en semifinals, contra el Levante UD, que va deixar fora al Madrid CFF. La trobada va mostrar la igualtat entre els dos conjunts i, de fet, va acabar resolent-se amb empat sense gols. La final es va anar a la sèrie de penals. El Levante UD va estar va fregar el títol, però el Barça va remuntar per a alçar-se amb la corona sub’14. L’MVP va ser la blaugrana Noa Benito.

La València Cup Girls, organitzada per l’Associació Sportea de la mà de l’Ajuntament de València, i subvencionat per la Diputació de València i la Comunitat de l’Esport de la conselleria d’Esport de la Generalitat Valenciana, és un esdeveniment esportiu i social que treballa per la visibilitat de l’esport femení des del marc del futbol, que recull valors fonamentals com la companyonia, el joc net, la formació, la sana competitivitat i les experiències personals. En aquesta tercera edició van entrar en lliça 40 equips i 800 jugadores, disputant-se un total de 93 partits, subratllant-se a més la trobada de la ‘Referents’, de la mà de Teika, empresa vending que manté una aposta decidida i clara per l’esport femení de la regió, tant de manera econòmica com en clau de visibilitat, a través del programa ‘Juguen elles, guanyem tots’.

Fonamental el suport a més de les tres institucions (Ajuntament de València i la FDMV, Diputació de València i Generalitat Valenciana) i de Teika, la dels clubs que gestionen els cinc camps municipals que han sigut marc de joc d’aquesta tercera edició de la València Cup Girls, quatre d’ells dins d’una artèria natural de la ciutat com l’antic llit del Túria amb els camps de Serrans (CD Serrans), Pont d’Assot (Atlètic Túria), Rumb (CD Rumb) i Expoción (Ciutat de València), i la de Doctor Lluch (CFF Marítim).