Notes de premsa

El Judo Internacional prepara els Jocs Olímpics en Benimaclet

 • , ,

De nou, les instal·lacions esportives de València són triades per conjunts internacionals per a preparar les seues pròximes competicions. Al llarg d’enguany, la ciutat ha aconseguit posicionar-se com a referent en la pràctica de l’esport segur i, després d’acollir concentracions de bàsquet, hoquei o esgrima, rep ara a alguns dels i les judokes més importants a nivell mundial.

La Federació Valenciana de Judo i D.A. ha organitzat, al llarg d’aquesta setmana, la concentració preolímpica preparatòria per als Jocs de Tòquio 2021. L’esdeveniment, que va donar inici el diumenge 23 i finalitzarà dissabte que ve 29, se celebra en el Poliesportiu Municipal de Benimaclet, una instal·lació que presenta la infraestructura idònia per a acollir aquest tipus de concentracions.

El Judo Internacional prepara els Jocs Olímpics en Benimaclet

El Judo Internacional prepara els Jocs Olímpics en Benimaclet

120 judokes de 17 països diferents

La concentració compta amb la participació de 120 esportistes de 17 països diferents. A més del conjunt espanyol, s’estan preparant a València els equips nacionals de Puerto Rico, Xile, Guinea Bissau, Itàlia, França, Geòrgia, Veneçuela, Haití, República Dominicana, Anglaterra, els Estats Units, Camerun, Turquia, Mèxic, l’Argentina i l’Uruguai. Així mateix, també entrenen aquesta setmana en Benimaclet equips de les Federacions Autonòmiques i els equips Júnior i Sènior de la Federació Valenciana.

Seguint els protocols Covid-19, i amb la finalitat d’evitar la massificació en els entrenaments, la preparació s’està duent a terme per torns en sessions de matí i vesprada. Entre les i els esportistes que participen, es troba l’actual campiona olímpica de 48 quilos, l’argentina Paula Pareto.

La concentració compta amb la participació de 120 esportistes de 17 països diferents

La concentració compta amb la participació de 120 esportistes de 17 països diferents

En total, hi ha 30 persones preparant el Campionat del Món, l’última prova abans dels JJOO de Tòquio . El campionat servirà per a tancar la classificació olímpica, que actualment ja compta amb Júlia Figueroa (48 kg) i Ana Pérez Box (52 kg) com classificades. Per part seua, María Isabel Puche (63 kg), Salva Cases (73 kg), Daniel Pérez (66 kg) i Alfonso Urquiza (81 kg) lluitaran per aconseguir una plaça olímpica en aquesta última prova del circuit internacional.

El Poliesportiu Benimaclet amb l’alt rendiment

El Poliesportiu Municipal de Benimaclet va ser classificat com a Centre Especialitzat d’Alt Rendiment (CEAR) de Judo en 2018 pel Consell Superior d’Esports. La qualitat de les seues instal·lacions ha fet que el centre es consolide com a referent a nivell nacional i internacional, per la qual cosa s’ha convertit en un lloc idoni per a acollir entrenaments i concentracions de judokes d’elit.

D’aquesta manera, la Fundació Esportiva Municipal posa a la disposició de les i els esportistes un poliesportiu que compta amb una sala amb 6 tatamis d’alta competició, condicionats per a la pràctica del judo, que ha aconseguit convertir-se en l’espai ideal per a acollir activitats de tecnificació.