Notes de premsa

L’impuls internacional continua donant ales a la Marató València que supera els 12.000 inscrits a l’agost

 • , , ,

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per l’Ajuntament de València i la SD Correcaminos, continua amb el seu procés d’expansió internacional començat l’any 2011. A falta de tres mesos per a la celebració de l’esdeveniment, ja compta amb 12.000 inscrits i amb un ampli cens internacional que col·loca a la carrera valenciana entre les més destacades del calendari atlètic tardorenc.

En data de hui, un de cada quatre runners que s’han inscrit en la Marató València Trinidad Alfonso provenen de fora d’Espanya, per a un total provisional del 27%. Un nou impuls al cens internacional que cada vegada més opta per València com la seua ciutat per a poder rebaixar la seua marca i disfrutar del turisme esportiu, gràcies a totes les facilitats que l’organització de l’esdeveniment oferix en matèria d’allotjament i transport.

El impulso de corredores internacionales sigue dando alas al Maratón Valencia

El impulso de corredores internacionales sigue dando alas al Maratón Valencia

Significatiu és l’augment de corredors procedents d’Àsia. Si bé en els anys anteriors la seua presència era quasi anecdòtica, la promoció realitzada en el mercat asiàtic en col·laboració amb Turisme València, portarà a la nostra carrera a runners de Corea del Sud, Corea del Nord, Malàisia, Taiwan, Xina, Japó i Hong Kong. Tota una demostració que la Marató València Trinidad Alfonso és una clara referència atlètica, no sols a Espanya, sinó a nivell mundial

Posant la lupa en el passaport dels corredors que han formalitzat la seua inscripció, descobrim un autèntic cresol de nacionalitats, amb fins a 52 països representats. Al cap, no falla mai, seguix situada Itàlia. El mercat italià és exemple clar de l’èxit del boca a boca. Des del país transalpí o repetixen o bé recomanen córrer a València. De moment són més d’1.000 inscrits i un 9% del cens total, només superats per la província de València i la de Madrid, en corredors.

Però el cens runner internacional no se centra únicament a Itàlia. Els belgues, són els segons en procedència de corredors amb 416 inscrits, seguits de Regne Unit, França, Països Baixos, Suïssa, Alemanya i Suècia. Són els europeus, per proximitat geogràfica, els corredors forans que més trien València, però no els únics. Dins del cresol runner ens trobem amb representació d’Àfrica, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Oceania i Àsia.