Notes de premsa

El Gran Premi Internacional d’Atletisme 2024 aterra a València

 • , , ,

Ana Peleteiro, María Vicente, Fátima Diame, Adel Mechaal, Adrián Ben i Quique Llopis competiran en l’esdeveniment esportiu que es realitzarà el 7 de febrer en el Palau Luis Puig

Hui s’ha realitzat, a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal, la presentació del Gran Premi Internacional d’Atletisme València 2024 que se celebrarà dimecres que ve, 7 de febrer. A l’acte han assistit la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera, i el president de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, Vicente Añó.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha assenyalat “València recupera el Gran Premi Internacional d’Atletisme este any 2024. El 7 de febrer albergarem en el Velòdrom Luis Puig, una instal·lació esportiva municipal este Gran Premi que a més espera amb els braços oberts als millors atletes que venen a millorar les seues marques i, a més estaran amb nosaltres dos atletes valencians com són Fàtima Diame i Quique Llopis que són els grans triomfs de la ciutat de València i que venen a millorar enguany les seues carreres. Pel que us esperem a tots el 7 de febrer en el velòdroms Luis Puig”.

El Gran Premi Internacional d'Atletisme 2024 aterra a València

El Gran Premi Internacional d’Atletisme 2024 aterra a València

El Gran Premi Internacional d’Atletisme de València 2024 tindrà lloc en el Velòdrom Luis Puig dimecres que ve 7 de febrer a partir de les 18.15 hores, on es reuniran grans noms d’atletisme espanyol com Ana Peleteiro, María Vicente, Adel Mechaal, Adrián Ben i, els valencians Fátima Diame i Quique Llopis.

Ana Peleteiro, convertix el triple salt en un dels grans reclams d’este esdeveniment esportiu. És la plusmarquista espanyola des que va saltar 14,87 metres en 2021 i va aconseguir la medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Enguany ja ha començat el seu camí cap a la següent cita olímpica, París 2024, i València està dins de les competicions triades per a avançar cap a estos Jocs Olímpics, encara que abans, de l’1 al 3 de març, disputarà el Mundial de pista curta a Glasgow (Escòcia).

María Vicente, fa pocs dies, en el X-Athletics disputat a França, va batre un nou rècord d’Espanya en pentatló en pista coberta amb una puntuació de 4.728 el que li dona accés directe al Mundial indoor de Glasgow. En este esdeveniment esportiu, va millorar les seues marques personals en llançament de pes, salt de longitud i 800 metres.

Ana Peleteiro, María Vicente, Fátima Diame, Adel Mechaal, Adrián Ben i Quique Llopis competiran en l'esdeveniment esportiu que es realitzarà el 7 de febrer en el Palau Luis Puig

Ana Peleteiro, María Vicente, Fátima Diame, Adel Mechaal, Adrián Ben i Quique Llopis competiran en l’esdeveniment esportiu que es realitzarà el 7 de febrer en el Palau Luis Puig

Adel Mechaal, correrà els 3.000 metres del Gran Premi del pròxim 7 de febrer. Acumula set títols de campió d’Espanya en pista curta sobre esta distància i, ha aconseguit les tres medalles possibles en els quatre Europeus que ha disputat. La seua marca en els 3.000 metres en pista curta és de 7.30.82, rècord d’Europa en el seu moment.

Adrián Ben, és un dels millors migfondistes de l’atletisme espanyol després d’haver corregut una final olímpica i dos mundials. L’atleta ha triat disputar a València la prova de 800 metres. Ben també ha sigut campió d’Europa de pista curta l’any passat a Istanbul.

D’altra banda l’atleta valenciana, Fátima Diame, va igualar la seua millor marca a l’aire lliure (6,82) i va acabar sisena en la final del Campionat del Món a l’aire lliure de Budapest.

Per part seua, el també valencià, Quique Llopis, va igualar el rècord d’Espanya del subcampió olímpic Orlando Ortega dels 60 metres barres (7.48). Llopis, també el passat hivern, va aconseguir la final del Campionat d’Europa d’Istanbul.

L'entrada per a poder veure la competició serà gratuïta

L’entrada per a poder veure la competició serà gratuïta

Amb anterioritat a les proves del Gran Premi està previst que a partir de les 17.15 hores se celebren les proves autonòmiques de 60 metres i 800 metres femení i, les de 1.500 metres i 3.000 metres masculí.

També es disputaran les proves de la categoria Sub18-Sub20 “Projecció Comunitat Valenciana” de 1.500 metres llisos femení i 60 metres llisos masculí.

L’entrada per a poder veure la competició serà gratuïta.

Finalment, recordar que durant este mes de gener, la comissió d’avaluació del Campionat d’Europa d’Atletisme en pista coberta va visitar València per a conéixer de primera mà la proposta presentada per l’Ajuntament de València juntament amb la Direcció General d’Esports de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) i la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) la seua candidatura davant l’Associació Europea d’Atletisme (EAA) per a acollir el campionat d’Europa de pista coberta per a 2027 en el Velòdrom Luis Puig i, la decisió del qual es coneixerà el mes vinent d’abril.